siaud parašė:
Na.. gal viskas bus gerai. Deja.. bet as likau tuo darzeliu nusivylusi.
O kas buvo? Pasidalinkit patirtimi 🙂
siaud parašė:
Na.. gal viskas bus gerai. Deja.. bet as likau tuo darzeliu nusivylusi.
JJan parašė:
Na... daug pasakot rasyt reiketu 😃
Bet esme kad labai graziai viska pasakoja kai ateini apziuret darzelio, paskui per laika pasimato kas tiesa o kas melas. Tiesa dar del aukletoju skaiciaus nusivyliau, nu cia irgi sumelavo tiesiog.
Bet yra kam ten tinka ir patinka, gal jus busite tarp tu zmoniu 😉
Mane papirko jaukumas grupes ir tai, kad vaikai daznai eina i salia esanti miska.
siaud parašė:
Na... daug pasakot rasyt reiketu 😃
Bet esme kad labai graziai viska pasakoja kai ateini apziuret darzelio, paskui per…
Na kol kas viskas man patinka. Dėl auklėtoju tai irgi man visko užtenka. Jūs turbūt dėl to kad ju mažai?
Daug maz esme nupasakokit ar kokiais punktais surašykit kas nepatiko, kur sumelavo. Grupė šitą tam ir yra kad pasakytume savo patirtis.
JJan parašė:
O gal kas apie Jolitos darželi Fabijoniškėse žino, ar gal lanko ?
Sveiki, teko truputi lankyti ziema. Zinokit neisdrisau palikti vaiko... teko girdeti gerus atsiliepimus, bet nusivyliau. Labai prastos aukletojos, atrodo neturi jokio issilavinimo
labai gaila buvo vaiku. Atsimenu vaikas valge, jam bego nosite ir stipriai kosejo (jam
nuo kosulio skaudejo, tai taip verke valgydamas) aukletojos nei nosies nenuvalydavo, nei uzjausdavo.... jei vaikas verkdavo, neprieidavo, nekreipdavo demesio... lauke stovi sneka tarpusavyje, vaiku nepriziuri. Grazios nuotraukos, taciau tai apgaule, viduje visai negerai...
Kam dar aktualu apie Katino dienelės darzeli, tai musu vaikas patyre psichologini smurta darzelyje. Nusprendziau pasidalinti musu istorija, kad nepasitiketumete ir stebetumete dazniau savo maziukus darzelyje.
Darzely , rinkomes kas netoli namu ir pagal rekomendacijas. Issirinkome tarptautini darzeli Katino dienelės. Kalbedami su direktore Asta Jagello kelis kartus, kuri pasakojo kokios nuostabios aukletojos, kaip darzelis dziaugiasi, kad turi labai daug ivairiakalbiu vaiku, kad vaikuciams puikiai sekasi susikalbeti su aukletojomis, kad daug demesio skyriama emocinei busenai, vaikai ugdomi saugiai ir adaptacijai skyriama labai daug demesio, visos aukletojos labai svelnios, vaikai jas labai myli, nes aukletojos daug uzsiima, skyriamas didelis demesis anglu kalbai ir daug kitu dalyku. Uzejus i ju internetini puslapi galite paskaityti pasakele pries miega....
Pradejome lankyma, adaptacija ne buvo is lengvuju, nors direktore tikino, kad musu vaikas labai lengvai praeina, kad kai tik iseinu is karto nusiramina. Buvo geroji aukle Gabriele, kuri buvo labai profesionali, visada prieidavo prie sunaus ir kalbedavo apie jo jausmus, kas ji neramina, kodel jis liudnas, tai budavo labai gerai, nes jis graziai atsisveikindavo ir jam budavo lengviau. Kita aukle , Loreta, kuri pasirode man nelabai profesionali, taciau direktore tikino, kad ji begalo gera, ja vaikai dievina, ji yra profesionali, jus pamatysite, tiesiog reikia laiko... Musu vaiko Loreta pasitikdavo su sypsenele, bet niekada neuzkalbindavo, o tiesiog kviesdavo, einam zaisti , beabejo vaikas niekada nenoredavo eiti, o tik apsikabindavo mane ir verkdavo ,sakydavo kad nenori buti darzelyje. Skambindavau direktorei gan daznai ir pasakodavau, kad man neramu, gal jam ten negerai, ji vis ramindavo, kad pas mus su vaiku stiprus rysis ir cia adaptacija, viskas bus gerai. Is sios aukletojos sulaukeme pretenziju kodel 2 metu vaikas nekalba lietuviskai, kad jis dar nezino savo kuno daliu, pats nevalgo. Nekalbedavo, nes musu kalba namie yra kita ir mes todel ir atvedem, kad ismoktu lietuviu kalbos, nevalge darzelyje pats, taciau valge namie. Gal tokiu budu norejo auklyciu demesio.... nezinau... o del kuno daliu beabejo lietuviu kalboje jam suprasti buvo sunkiau, gal ir gedinosi parodyti.... visas pastabas sakydavau direktorei, bandydama isvengti konfliktu su aukletoja.
Atsisveikinimui darzelis duodavo 5 min, veliau turi iseiti, nes per ilgas issiskyrimas pagal ju teorija yra blogai. Viena menesi (ir kaip tik ta savaite is darzelio isejo geroji aukle Gabriela) atvedziau sunu i darzeli. Visa kelione i darzeli pasakojau sunui, kaip jo visi pasiilgo, kad aukletoja Loreta skambino ir klause, kaip laikosi vaikas, kad visi vaikuciai pasiilgo, (kadangi nelanke 3 dienas darzelio, tai norejau, kad jis pasijustu labai laukiamas darzelyje). Atejome i darzeli, mus pasitiko nemandagiai, kadangi vietoj laba diena isgirdome, kodel jus taip velai (atvedziau kazkur apie 9.30). Nekreipdama demesio, pasisveikinau ir atsakiau, kad prastai megojo ir veliau atsikele, eisim pasideti daiktu i grupe ir atvesiu i lauka, kadangi visa grupe buvo lauke. Maziukas labai verke ir nenorejo pasilikti, bandziau paguosti ir pasakyti, kad viskas bus gerai, kad pazais, pamegos ir as ateisiu ji pasiimti. Siuliau auklem, kad kartu su vaiku pasirinktu zaisliuka arba pastatytu smelio boksta, taciau aukletojos ir toliau sedejo ant suoliuko. Pasiuliau dar karta, tad atsistojo aukletojos padejeja bande pasikviesti maziuka, vaikas nenorejo. Kelias minutes dar bandziau pasikalbeti su maziuku ir tada pagaliau atsistojo Loreta, pasieme vaika, jis verke labai stipriai, labai sunku buvo iseiti, bet yra taisykle 5 min atsisveikinimas. Begdama iki masinos nusprendziau sustoti ir paklausyti, ar nusiramins vaikas, deja pamaciau ir isgirdau proto nesuvokiama elgesi su 2 metu vaiku! Loreta pradejo kalbeti labai grubiai, saugdama:
“Nusiramink! Gris ta mama gris! Baik verkt, ar girdi! Cia yra mazesniu vaiku negu tu (vaiku grupe nuo 1,5 metu iki 3 )nori vemt, tai vemk (prasidejo vaikui isterija ir prisigaude oro)! stop! Jeigu neapsiraminsi eisi vemt i tualeta ir busi vienas! Ar supratai?! Viskas gana, atsistoji ir eini is cia, eini i tualeta ir buni vienas! Vaikas atsistoja ir eina vienas i pastato vidu, aplink vaikai visi apstulbe stebi (vyresniuju ir mazuju grupe), dar 2 aukletojos,tai mate ir nieko nedare (tai buvo kazkur 2 min begyje, taciau atrode amzinibe, stovejau apstulbus ir paralyzuota, asaros bego, galva tuscia)....
begau pas maziuka, pasiemiau, pasakiau, kad su juo taip niekas niekada negali kalbeti ir taip elgtis, jeigu kada nors kas nors taip kalbes jis privalo man taip pasakyti.... viduje viskas verda, atrodo ta aukletoja norisi priploti, trenkti taip, kad negaletu paeiti, bet kita puse supranti, kad siuo metu turi maziau streso kelti savo vaikui, turi ji apraminti ir buti rami salia jo..... tiesa pasakius, labai sunku iki siol pasakoti, nes iskyla labai daug emociju... sunku nupasakoti ka tu jauti! Taciau vieno jausmo negaliu atsikratyti, tai bejegiskumas! Aisku po sio ivykio paskambinau direktorei, ji buvo sokiruota, mandagi ir beabejo iskarto pradejo mastyti kaip cia issisukti, tai ta diena ji patikino, kad aukletoja atleido (atleista su kompensacija).Mums pasiule pereiti i viresniuju vaiku grupe. Taciau pasakiau, kad vaikas daugiau nei kojos ten nezengs.
Po mano skambucio ivykio diena direktore nepaskambino ir net nepaklause, kaip jauciasi vaikas, skambino mano vyras ir as pati. Kalbejomes ,kad turetu moraline zala kompensuoti, arba aprupinti psichologo pagalba, nes vaikas nenores eiti i darzeli, nukentejo psichologiskai, savo darbus turiu atideti arba vykti su vaiku.
Is zmogiskosios puses direktore galejo pasiulyti surasti gera darzeli parodyti daugiau iniciatyvos, ji pati turi 2 vaikus o taip saltai atreagavo.... Skambinomes i vaiku teises, sake jie nieko negali padeti! direktore mums pasake, kad padare viska gerai, atsiprase, atleido aukeletoja su kompensacija, mum liepe parasyti prasyma, kad iseiname savo noru is darzelio ir viskas .
Vai taip , tokios pas mus darzelio institucijos, tokios direktores, kurios turedamos vaiku neturi sirdeles ir neprisiema atsakomybes! Man yra baisu, kad darzeliuose mokina atpazinti smurta seimoje ir tuo paciu vaikus mokina mokyklose ir darzeliuose, o nieko nedaro, kad musu vaikai tokiose instancijose butu saugus! Kas apsaugos juos nuo tokiu zmoniu? Kur specialios instancijos stebinancios darba direktoriu ir aukletoju? O gi kolkas nieko negali padaryt, nebent viesai papasakoti, kad jeigu kazkas nores vesti i Katino dieneles darzely, kad butinai susimastytu ir nebutu naivus kaip mes, labai pasitikejome ir tikejomes, kad sitame privaciame darzelyje musu vaikas bus saugu ir laimingas, bet deja gavosi viskas kitaip... dabar mes nelankome darzelio, vaikas nenori
as pati kaip tik pagalvoju sirdele virpa... po truputi dairomes, skaitau atsiliepimus, taciau kolkas visur matau, kad jiems tai biznis! O norisi darzelio kur dirbtu zmones is pasaukimo....
Dar viena minti turiu iskelti sia situacija viesai, kad i istatyma itrauktu punkta, kad kiekvienais metais ir pries priimant i darba visos aukles privalo praeiti pokalbi su paichologu, kuris ivertins jos psichine busena. Kiek zinau, mokytojos ateina tik gauti paraso is psichiatro, kad metu begyje pas ji nesikreipe. Tik nezinau ar uzteks man ryzto
Anii parašė:
Sveiki, teko truputi lankyti ziema. Zinokit neisdrisau palikti vaiko... teko girdeti gerus atsiliepimus, bet nusivyliau. Labai prastos aukletojos, atrodo neturi jok…
Iš vienos pusės tai reikia suprasti viena dalyka kad jei nori jog vaikas būtų su nusluostyta nosytę ir pan tai samdyti aukle kad prižiūrėtu tik tavo vaika, ir bus iš nosis švari ir gerklė pagydyta ir pan. Teko matyti ir kitam darželį tokį vaizdą kai rinkomės darželį, vaikai žaidžia smėlį, auklėtojos kalbasi šalia stovi, vaikai kam snarglys kam skirmantas matosi ir tt. Taip kad reikia suprasti kad 15 -20 vaikų auklėtoja neapsokines, ir aš šitoje vietoje blogumo nematau. Čia mano manymu tėvams reikia susidėlioti mintis kaip norim kad mūsų vaikas būtų prižiūrėtas.
Ir dar klausimas iš kur jūs žinot kad jam skaudejo gerklyte? Gal jis norėjo miego o gal buvo šiaip nenuotaikoj?
Negalima taip daryti išvadų nežinant kaip yra ištikrųjų. Mano mazoji visada lieka su ašarom bet atsisveikinam ir ji pati tiesia rankas ir eina pas auklėtoja ant rankų, tad manau jei būtų tikrai kažkas blogai to nedarytu. Adaptacija yra kiekvieno vaiko labai individualus dalykas vienas greičiau praeis kitas ilgiau, tiesiog reikia mėginti, ir tikrai tas dalykas padeda kad jei mama rami ir vaikas ramus ! 🙃
Anii parašė:
Kam dar aktualu apie Katino dienelės darzeli, tai musu vaikas patyre psichologini smurta darzelyje. Nusprendziau pasidalinti musu istorija, kad nepasitiketumete ir …
Kokia nemaloni patirtis.. 😮
Jolitos darzelyje mes irgi vis girdedavom, kad jusu vaikas nedaro to, nedaro ano ir t.t tiesa per visa lankyma nelabai ka gero ir isgirdau apie savo vaika 🙂 keisciausia bidavo, kad visa tai ko nedaro darzelyje jis darydavo namie. Galvoju, jis gal taip maistaudavo, parodydavo savo mepasitenkinima ir pan. Nes gi pasakyt nemoka, tai rodo taip kaip moka.
Na ir mano dideliai nuostabai iskeitus privatu darzeli i valstybini mano vaikas tapo visai kitoks. Ateinu pasiimt vaiko ir girdziu vien gerus zodziu, vaikas pasilieka be asaru. As negaliu patiket ir vis dar bijau dziaugtis 🙊
Zinoma i vaiko savarankiskuma privatus darzelis tikrai idejo dideli indeli del to nesigincysiu, bet vaikui ten buvo blogai. Jei butume negave valstybinio butume keite i kita privatu. Tiesiog manau skirtingi vaikai, skirtingi pedagogai ir nieko cia nepadarysi, atranda rysi su vaiku arba ne.
JJan parašė:
Iš vienos pusės tai reikia suprasti viena dalyka kad jei nori jog vaikas būtų su nusluostyta nosytę ir pan tai samdyti aukle kad prižiūrėtu tik tavo vaika, ir bus i…
nepaisant viso to - su vaiku taip, kaip aprašė mamytė, nedera kalbėti niekam. Juo labiau, darželio auklėtojai.
Anii parašė:
Kam dar aktualu apie Katino dienelės darzeli, tai musu vaikas patyre psichologini smurta darzelyje. Nusprendziau pasidalinti musu istorija, kad nepasitiketumete ir …
Kaip baisu skaityti tokią istoriją ir kaip gaila jūsų vaikučio!!!
Aš pati norėjau vesti dukrelę į tą daržiuką, bet įvyko kitokia situacija... po pokalbio su direktore sutarėm datą kada ateisim apžiūrėti ir pasakė, kad mėnesio gale bus vieta (čia pavasary). Dieną prieš atvykstant apžiūrėti, dar parašiau direktorei ir sulaukiau atsakymo, kad vietos nebėra ir tik birželį bus... na tai žinokit man pasitikėjimo visai nesuklėlė, tai atsisakiau ir susiradom kitą darželį.
23 testuotojų vertinimai
25 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai