2021.05.04 14:34 (prieš 5 m.)
Ingrida007 parašė:
O kaip jusu leliukai kiek suvalgo mum eina 3savaite tai suvalgo manoji 90ml kartais 60ml misinuko🤔 tenka misinukus duoti 🤔 nes pati pieno pakankamai neturiu jai man…
Sveiki, man šeimos gydytoja sakė, kad gali suvalgyti iki 800 ml per parą mišinuko ir patarė mišinuko duoti ne daugiau 100 ml kas 3 val. Kai bandžiau nusitraukti pienuko ir suduoti (kas buvo apie 60 ml per parą) tai lelius suvalgydavo apie 80-100 ml mišinio, dabar paklausiau gydytojos patarimo ir krūtinę duodu prieš kiekvieną maitinimą po 15 min, tai to pieno padaugėjo šiek tiek (vaikas suvalgo apie 60 ml mišinio)
Clarabella parašė:
Pieno turit tiek kiek vaikui leidžiat jo užsisakyti. Aš nepiktai,bet neklaidinkit ir negąsdinkit su tuo neturėjimu kitų mamų
Aš ir nepiktai, bet supraskite ir kitas mamas... Pavyzdys, man priešpienis pradėjo gamintis tik 3 parą, pienas po 6 parų... Leliui leidau tomis pirkomis paromis kabėti ant papuku kiek tik norėjo (vos ne visą laiką), o bet tačiau... tas užsisakymas taip greit neįvyko, ko pasekoje svoris krito daug daugiau nei norma, 3 parą vaikas pasidarė apatiškas, nebeverkė, tik kiauksėjo ir inkštė, nedaug judėjo ir jau net nebevalgė... Dėl to ir ligoninėje ilgiau teko pasibūti. Tada tik susipratome, kad be mišinukų neapseisime... po to jau lankantis poliklinikoje, kai vaikučiui buvo apie 2 savaitės ir jau jis buvo atsigavęs, tada ir patarė prieš kiekvieną maitinimą dėti prie krūtinės, tada duoti mišinuką ir nusitraukti dar jei ko vaiks neištraukia. Taip, kad tegu užsisakinėja lelius tą pieną, bet pirmiausia, manau, vaikučio sveikata ir gerovė turėtų būti svarbiausia ir ne visų situacija vienoda...