2025.10.19 19:30 (prieš 8 mėn.)
RRRR parašė:
Sveikos. Ar tapusios mamomis pasijutote vienišos?
Būna dienų kai atrodo, kad niekas manęs nesupranta ir kad niekam iš tikrųjų nerūpi…
Tai visiškai normalu. Buvimas mama apverčia gyvenimą aukštyn kojom. Pas mus pametinukai, po pirmo man dar kažkaip visiškai normaliai buvo, atsidaviau pilnai motinystei, vaikščiojom su vaiku į mankšteles, baseinus. Bet po antro jau lengvai stogas rieda. Svorio priaugta, plaukai išslinko iki tiek, kad jau baigiau žindymą ir tepu receptiniu preparatu, nes matau odą šviečiant, o prieš tai turėjau gražius, ilgus, vešlius. Apie veidą, odą, rūbus apskritai nešnekėsiu. O kur dar nepasitikėjimas savimi ir nerimas grįžti į darbą po tiek laiko. Apie paklausimą, ar išsimiegojau aš jau net nešneku. Šiąnakt pvz mažius kėlėsi kas dvi valandas. Su vyru anksčiau šnekėdavom, bendraudavom, penktadieniais panaktinėdavom, o dabar vakarais abu kimbam į vaikus kaip į darbą ir išsiskirstom po valandėlėzs, ar greičiau į skirtingus kambarius, kad vaikai vienas kito nežadintų. Negaliu sakyt, kad man baisiai sunku emociškai, bet kažkiek slegia. Ypač kai susiplanuoji ir nepavyksta. Pvz draugų vestuves planavausi pusmetį, pirkau rūbus ir tt, bam, vaikai susirgo, ligoninė. Tada kiek visokių pasibuvimų, išvykų, kurias praleidi, nes vaikams kažkas nutinka. Atrodo, vis lauki, o kada jau bus lengviau, kada laisviau, bet paskui supranti, kad laikas yra labai brangus ir reikia džiaugtis tuo, ką turi, nes lengviau bus kažkada, o gal tada jau savo amžiuje ir nenorėsi daug ko veikt ir galvosi, o kaip čia taip durnai laukei.