Aš labai džiaugiuosi, kad prieš pirmąjį gimdymą vyras mane privertė pasidomėti apie žindymą, iki tol galvojau, kad ai kas čia tokio, viskas bus natūraliai. Iš dalies taip ir buvo, jau gimdykloj sūnus teisingai apžiojo krūtį, lengvai traukė pieną. Bet palatos draugė labai vargo, o seselės net nesivargino paaiškinti, kaip kas, iškart pasiūlė pereiti prie mišinuko (man irgi kišo, nors net nebuvo tokio poreikio - ale mano krūtys tokios mažos, ką ten tas vaikas valgo, turbūt orą 🙈). Aš kai prie jos priėjau, iškart pamačiau, ką ji ne taip daro - ji tempė spenelį prie vaiko, vietoj to, kad atvirkščiai vaiką glaustų prie krūtinės. Parodžiau jai, ką daryti ir vaikas iškart žysti pradėjo - moteris net apsiverkė iš laimės, nes jau skaudėjo krūtinę nuo pieno pertekliaus. Tikrai nesu kategoriškai prieš mišinukus, visko būna gyvenime ir svarbiausia, kad vaikas būtų pamaitintas, bet iš asmeninės patirties rekomenduoju geriau dar nėštumo metu susirasti YouTube pamokėlių apie žindymą ar nueiti į paskaitas gyvai - tai bus geriausia investicija. Pientraukio kol kas nepirksiu, nors dukrai pieną traukiau iki metukų, labai labai rekomenduoju Medela swings, nors gal per tiek laiko ir dar kietesnių versijų atsirado. Šiaip įmanoma ir rankom musitraukti, aš kartais ir po 250 ml rankom nusitraukdavau.
- Pradžia
- Tinklalaidė
- Planavimas
- Nėštumas
- Vaikas
- Šeima
- Namai
- Skaičiuoklės
- Forumas
- Skelbimai
- Atsiliepimai
- Straipsniai apie vaikus