fenix parašė:
Tai jūs ir negalvokit apie kitus. Tokios negalvojimo pasekmės - vėl reanimacijos baigia užsikišti ligoninėse. Paskui, kai jums reikės med. paslaugų, tai nenustebkit…
Aš tai niekaip nesuprantu, kaip tie skiepai padeda? Man, kvailiui, niekas nepaaiškina. Visur skelbiama (kalbu apie skiepų ir sveikatos portalus, o ne delfius), kad skiepai TIK GALIMAI GALI sumažinti simptomus. Ligos plitimas, užkrečiamumas visiškai nemažėja. Nu jo, mano aplinkoje apie pusė žmonių jau pasiskiepijo. Iš jų dar apie pusė laimingai tęsia gyvenimą. Jeigu čia reikia daryti išvadą, kad geriau mirti nuo skiepo, negu nuo koronos, tai per antrus metus vis dar pasaulyje labai daug neskiepytų žmonių, bet žvelgiant į statistiką - mirtingumas išlikęs visiškai toks pat, kaip buvo ir iki tol. Tai reiškia, kad ir nuo pačios ligos nelabai kas miršta. Pripaišyta tai labai daug, kai visos kitos ligos "išmirė" ir liko tik korona. Dėl to viskas ant jos vienos ir nurašyta. Bet iš emės populiacija auga taip pat kaip ir augo iki koronos.
Taigi, kodėl visi turi būti pasiskiepyję? Kodėl neskiepyti turėtų negauti kažkokių medicininių ar kitų paslaugų? Tai gi, jeigu aš esu sveikas (tarkim net ir pasiskiepyjęs) ir ateis Jonas į ligoninę, kuris irgi pasiskiepyjęs, jis lygiai taip pačiai gali ant manęs užnešti ligą kaip ir neskiepytas.
Ir aš abstulbęs koki naivūs žmonės... Naivumas tokio lygio, kaip ir karantinas po skrydžio. Prieš skrydį visi išsitiria nuo koronos viruso, kad visi būtų sveiki, nes SERGANTIEMS NELEIDŽIA SKRISTI. Ir kai visi sveiki žmonės nuskrenda iš taško A į tašką B - jie visi turi karantinuotis. Labai logiška. Turbūt, skrydis lėktuvu sukelia šansus per pirmas 10-14 dienų išėjus į miestą pasigauti ligą? O po 10-14 dienų tie šansai vėl sumažėja ir žmogui jau nebreikia karantinuotis.
Bet svarbiausia, kad dabar, kai jau didelė dalis žmonių "savo noru" pasiskiepino - vyksta tarpusavio nesutarimai. Nebereikia net valdžiai kištis, patys paskiepytieji, jeigu tik kas leistų, jėga paskiepytų visus likusius, nes žmogus tokia būtybė, kad šioje situacijoje negalės pripažinti padaręs klaidą. Jeigu jau nukentėjo jis, turi nukentėti ir kaimynai.
Istorija kaip visada kartojasi. Tik niekas to nenori pripažinti. Kaip ir per archipelago laikus, visi galvoja, kad savi savais pasirūpins. "Nebūk juokingas, negi savas jam ką nors padarys? Gal per klaidą išvežė, visko pasitaiko".
Ir pabaigai, nepaisant to, kad niekas neskaito rimtų knygų, niekas nenori dar ir skiepo informacinio lapelio perskaityti. Tad, sėkmės.