Sveikos, merginos. Nusprendžiau pasipasakoti ir aš, gal galėsit pasidalinti savom patirtim.
Man nuo pat pradžių įtarė nesivystantį nėštumą – 50/50 sakydavo. Situacija tokia:
- Kai pagal mm turėjo būti 6 savaitės ir 3 dienos, echo rodė 5 savaites ir 1 dieną. Vaisiaus nesimatė, tik pūslelė. Dariausi HCG, per 3 paras + 1val pakilo nuo 7388 iki 14326.
- Kai pagal mm turėjo būti 8 savaitės, echo rodė apie 6 savaites, kažką panašaus į vaisių lyg matė, bet neaiškiai.
- Kai pagal mm turėjo būti 9 savaitės ir 2 dienos, echo rodė apie 6 savaites, bet vaisių matė ryškiau – nebespėliojo, vaisius ten ar ne. Bet patvirtino, kad nesivystantis. Nusiuntė į Klinikas pasitarti dėl nėštumo nutraukimo taktikos.
- Tą pačia dieną klinikose patvirtino, kad 6 savaitės, nesivystantis. Tačiau tada gydytojas atrodė lyg pamatė kažką, suabejojo, labiau pažiūrėjo, bet visgi dar kartą patvirtino, kad nesivystantis. Už savaitės užrašė išvalymui.
Kadangi mane stebėjo pakankamai ilgai (3 savaites), lankiausi pas 3 skirtingus gydytojus, galvoti, kad jie visi klysta yra neprotinga. Bet prisiskaičiau, kad kartais būna visko... Tad širdy baimė, kad atliksiu išvalymą, bet gal dar vaisiukas būtų pradėjęs vystytis. Ta baimė yra, nes:
- Per tas tris savaites vaisiukas nepaaugo daug, bet visgi paaugo. Tai jis kaip ir vystosi, tik labai lėtai. Jo iš pradžių visai nematė ir įtarė nesivystantį, o po to pasimatė, po to dar ryškiau, na bet ne tiek, kek turėtų būti. Širdutės nebuvo niekad...
- Ar prieš darant išvalymą, dar kartą pažiūri, kokia situacija, ar tikrai niekas nepasikeitė?
- Vilniuje bent Antakalnio klinikose vaistais persileidimo stacionare taktikos nenaudoja. O namuose gerti vaistus ir taip kankintis be gydytojo priežiūros, sakė yra baisu. Tad sutikau su išvalymo procedūra. Tačiau gal kas žinote ar kur kitur (pvz., Santariškėse) stacionare negalimas persileidimo skatinimas vaistais? Man viena ginekologė (pirmoji, pas kurią buvau) sakė, jokiu būdu nesidaryti išvalymo – sakė arba laukti, arba vaistais skatinti. Tai dabar abejoju, ar gerai, kad sutikau dėl išvalymo procedūros..
Gal turite kokios nors patirties šiais klausimais?
Ačiū...