2023.05.22 21:20 (prieš 3 m.)
kkiiss parašė:
Labukas, o yra kam diagnozavo preeklampsiją ar jos riziką? Ką nors paskyrė vartoti? Yra būdas jos išvengti?
Si sestadieni gavau preeklampsijos diagnoze. Ta pacia diena buvo pradetas gimdymo suzadinimas. Sekmadienio nakti jau pagimdziau berniuka. Jei jau preeklampsija, pajausit, kad kazkas tikrai negerai. Mano atveju - itin aukstas spaudimas, staigus svorio augimas, ranku, koju, veido tinimas. Kaip daktarai minejo - butina salyga baltymas slapime. Tai, mano atveju, antradieni dar baltymo nebuvo, o ketvirtadienio vakara jau buvo visi 3gr, sestadieni jau 4gr. Galima spaudima valdyti vaistais, taciau, manau, tam yra kazkokia riba, kurios, jei tik yra galimybe, nelabai rekketu perzengti. Savijauta tikrai bloga, kai jau kalbama apie preeklampsija…Kadangi mano nestumas buvo jau 37+1, simptomai ryskus, aiskus, buvo nuspresta nelaukti ir nerizikuoti mano ir vaikelio sveikatomis. Beja, mano atveju, taip pat buvo, kazkaip desineje puseje, pradejusi trikti kraujotaka i gimda, kas gali buti ir tiesiog, ir vel gi - preeklampsijos simptomas. Gulint ligonineje vartojau DAUG skiriamu vaistu. Dopegyt, Labilotol (jei teisingai rasau), DAUG leidziamo magnio, kadangi tai yra vaistas bandyti valdyti nesciosios spaudima. Visi sie vaistai, tam tikru laiku, buvo duodamai ir gimdymo metu. Magnis taip pat lasejo nuo atvaziavimo i gimdykla iki po gimdymo. Ar yra galimybe isvengti - nezinau, cia tikriausiai priklauso tiesiog, nuo kuno sureagavimo i nestuma (tik taip speju)