Jaukusnamai parašė:
Visiskai ne, dariausi tyrima nieki negalvodama, ramiai... laukia smegenu mrt. Itaria hipofizes navika. Bus matyt...
Man rodos, kas su aukštu prolaktinu visiems mrt paskiria. Man irgi skyrė, nieko nerado.
Prolaktino kiekio padidėjimas gali lemti nevaisingumą ir riboti galimybes susilaukti kūdikio. Ši būklė dar vadinama hiperprolaktinemija. Skaityti
visą straipsnįJaukusnamai parašė:
Visiskai ne, dariausi tyrima nieki negalvodama, ramiai... laukia smegenu mrt. Itaria hipofizes navika. Bus matyt...
Man rodos, kas su aukštu prolaktinu visiems mrt paskiria. Man irgi skyrė, nieko nerado.
Pienės_pūkas parašė:
Kiek jums buvo padidejes? Ar buvo kitu simptomų?
Aš turiu padidėjusį prolaktiną visą gyvenimą, varijuoja tarp 400-800. Dariausi galvos mrt dėl kitų priežasčių, prie to pačio ir hipofizę pažiūrėjo, nors endokrinologė sakė, kad nebus naviko prie tokio prolaktino. Gydytoja buvo teisi, nebuvo naviko.
Sakė, naviką galima įtarti, kai prolaktinas virš 1500. O iki 1500 prolaktinas padidėjęs dėl kitų priežasčių: lėtinis stresas, nemiga ir pan. Mano atveju dėl pks.
Jaukusnamai parašė:
Kiek jums buvo padidejes? Ar buvo kitu simptomų?
Nepamnu, bet daug. Nebe šimtai jau. Nebuvo apart galvos skausmų, kas visiems turbūt būna.
Jaukusnamai parašė:
Vis dėl to rado darinuka:/
Nesijaudinkite, viskas bus gerai. Panašu, kad pas Jus gryna prolaktinoma. Nors aišku reikėtų pilną hormonų panelę su AKTH ir STH pasidaryti. Greičiausiai pirminis ir veiksmingiausias gydymas bus bromkriptinas arba kabergolinas. Nebent kažkas dar iš hormonų būtų negerai. Koks adenomos dydis? 😉
Royala parašė:
Nesijaudinkite, viskas bus gerai. Panašu, kad pas Jus gryna prolaktinoma. Nors aišku reikėtų pilną hormonų panelę su AKTH ir STH pasidaryti. Greičiausiai pirminis i…
Adenoma 5 mm. Maža, bet labai aktyvi. Prolaktinas dar pakilo. Beveik 7000. Išrašė vaistų, darysiuos kitus tyrimus. Rekomendavao konsultuotis su neurochirurgu. Sake, kad prolaktinos nepanaikins ir vaistus gali tekti gerti net ir visa gyvenimą. Kol kas nerimauju del vaistų. Įdomu ar stipriai gali pasireiksti šalutiniai...
12 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai