gabiju parašė:
O ne jus saket kad nejautet skausmo jokio kol po lytiniu santykiu neplyso kiausintakis? Cia jau plyso po gydymo vaistais?
Vieną kartą po santykių beproto silpna pasidarė, tada dar nežinojau, jog ektopinis, o šiaip iki 6sav nieko nejaučiau, visiškai nieko, vienintėlis nenormalus dalykas buvo toks, jog sirgau įprastom mėnesinėm besilaukdama, dariausi hcg, vis nerado nėštumo, kai jau HCG buvo 2100 lyg pamatė darinį virš gimdos, nusiuntė skubos tvarka į KK, ten kadangi nejaučiau jokių skausmų paskyrė gydymą vaistais, juos suleido į raumenį, per 4 dienas HCG nukrito iš 2700 į 1400, džiaugiausi, jog net neteplioju po suleidimo, labai gerai pamenu sekmadienį paleido namo, pirmadienio vakarą susiruošėm iki parduotuvės, kilstelėjau vaiką iš automobilinės kėdutės ir besėdint užėjo pilvo skausmas, blogumas, dar sugebėjau praeit pro parduotuvę, grįžus namo kritau į lovą ir gulėjau susirietus, jog plyšo net nepagalvojau, nors rekomendacijų buvo po vaistų labai daug, net stenėt negalėjai, pragulėjau lovoj 2 valandas tikėdamasi, kad praeis, nes nejudant skausmas apmažėdavo, vyras pamatė, jog aš jau balta kaip lapas, iškvietė greitąją, prieš tai dar pasiskambinau į akušerinį, akušerė sako "jei būtų plyšęs dabar taip nekalbėtum, bet atvyk, apžiūrėsim", iki greitosios nuėjau pati, spaudimas 80/40, jau prie mirsties slenksčio, tik pamenu su vežimėliu vežė į akušerinį-nualpau, atsibudau akušerė šokinėjo prieš mane, nurenginėjo ir klausė kuriam kiaušintakį, sakė nemano, jog pavyks išsaugoti, tad ir nepavyko, buvau netekusi jau 1.5l kraujo.
Mano patirtis su vaistais ir ektopiniu tokia, tylus, be skausmų ir simptomų, tačiau su galinga pabaiga, vaistų nerekomenduoju, sakė būčiau vykusi ne į klinikas būtų mano miesto ligoninė ramiai planiškai išoperavusi ir išsaugojusi kiaušintakį. Klausiau ar galėjo įtakoti vaiko pakėlimas plyšimą, sakė abejoja, taip jau nutinka kartais.