Meshka parašė:
Keistai kalba ginekologai, kad negali suprasti kodel jums viskas dar gerai... nes jums dar tik eina 25 savaite; o preeklampsija dazniausiai prasideda treciame trime…
Su dukra jau tokiu laiku spaudimas budavo didesnis zinokite🤷♀️
Jei preeklampsijos nepavyksta suvaldyti, ji gali pasibaigti eklampsija (traukuliais). Preeklampsija yra labai pavojinga būklė. Skaityti
visą straipsnįMeshka parašė:
Keistai kalba ginekologai, kad negali suprasti kodel jums viskas dar gerai... nes jums dar tik eina 25 savaite; o preeklampsija dazniausiai prasideda treciame trime…
Aneta5 parašė:
Tai jums galbut ne (tik) preeklampsija, o nestumine hipertemzija, arba pirmine hipertenzija.
Meshka parašė:
Tai jums galbut ne (tik) preeklampsija, o nestumine hipertemzija, arba pirmine hipertenzija.
Pagal isvadas preklamsija buvo
Aneta5 parašė:
Bet nėštumas nėštumui gali būti nelygus. Stebėkite save!
Sveikos, ieškau nuraminimo 🥺 iki praeitos savaitės visi tyrimai buvo geri, o aną sav spaudimas pradėjo kilti iki 150/100, priėmime diagnozavo hipertenziją, nes baltymo nerado, kitų simptomų nebuvo. Išrašė vaistus 3k/d ir liepė po 2d pasitikrinti. Spaudimas laikėsi apie 135/85, baltymo vėl nerado, liepė atvykti šiandien į dienos stacionarą, ir čia rado baltymo 😭😭😭 Rytoj guldo, brandins plaučius, ir gal net mėnesį namo neišleis, kol negims vaikas.. Beje, minimalūs kraujotakos pakitimai virkštelėje, tai ir dėl jo neramu 🥺 Sakykit, ar turėjot kas panašią situaciją, ar gerai viskas baigėsi? Ar išleisdavo į namus? Ką man pačiai daryti, kad to baltymo nebūtų 🙈
Persikasss parašė:
Sveikos, ieškau nuraminimo 🥺 iki praeitos savaitės visi tyrimai buvo geri, o aną sav spaudimas pradėjo kilti iki 150/100, priėmime diagnozavo hipertenziją, nes balt…
Jeigu siuo metu jau yra baltymo, tai nieko padaryti neimanoma kad jo nebutu (prevenciskai anksciau galima buvo pradeti gerti aspirina, bet siuo metu aspirinas jau nebepades). Tad belieka laukti, brandinti vaikuciui plauciukus ir tiketi, kad kuo ilgiau dar pabus pilvelyje
O jeigu ir gims siuo metu, tai jau nera visai maziukas, jau visvien gana nemazai isnesiotas, viskas bus gerai
Meshka parašė:
Jeigu siuo metu jau yra baltymo, tai nieko padaryti neimanoma kad jo nebutu (prevenciskai anksciau galima buvo pradeti gerti aspirina, bet siuo metu aspirinas jau n…
Manau niekas net nepagalvojo, jog man gali taip nutikti, nes nei iki pastojimo, nei su pirmais nėštumais nesu turėjus aukšto spaudimo.. Viskas vyko sklandžiai, tad ši situacija tiesiog iškirto iš kojų 🥺 Labai tikiuosi, kad dar pagyvens pilvelyje, ir tuo pačiu gaila vaikučių namuose, kad ilgai mamos nematys 😢
Persikasss parašė:
Ir dar klausimas - daug čia to baltymo ar dar nelabai?
Ėminys/mėginys Šlapimas; Bendrasis baltymas (g/l): 0,699, Kreatininas (mmol/l): 13…
Aš nuo 32 sav gulėjau Kauno klinikose, dėl spaudimo į priimamąjį nuvykau, buvo rasta baltymo šlapime, bet ne daug, viena daktarė labai prigasdino, kad brandins plaučius ir skatins. Kitą dieną, kita daktarė buvo pagal tyrimus nieko panašaus net neužsiminė. Ir sunki preeklampsija nustatyta buvo tik 35 + 6, tai skatino kaip buvo lygiai 36 sav., plaučių nebrandino nieko nadarė, skatino, nes šlapime baltymo buvo 11,7 g, o pas jus 0,699, tai yra labai nedaug ir dėl tiek niekas neskatins, manau, jei gerai pamenu aš su tokiu kiekiu atsiguliau į klinikas. Žinoma, aš jaučiausi gerai, nejaučiau spaudimo, neskaudėjo galvos, ir pan., tik buvau ištinus kaip kamuolys, tiek kojos, tiek rankos, tiek pilvas. Aišku klausinės kiekvieną dieną, kaip jaučiatės, ar tynstant ir pan., stebės ir jūsų būklę ar neblogėja greitai ir pan. Bet faktas, kad jau viena neišeisit, niekas jūsų nepaleis, kol nepagimdysit. Jei ir viskas gerai bus, nedaugės baltymo šlapime, reguliuosis spaudimas vaistais, tai 37 sav., skatins manau, ilgiau nelauks. Ir viena daktarė nesprendžia, ar skatinti, ar ne. Kiek žinau, Kauno klinikose konsiulimas sprendžia, gavę tyrimų rezultatus.
lrk134 parašė:
Aš nuo 32 sav gulėjau Kauno klinikose, dėl spaudimo į priimamąjį nuvykau, buvo rasta baltymo šlapime, bet ne daug, viena daktarė labai prigasdino, kad brandins plau…
Labai ačiū, kad pasidalinote 🙏❤️
13 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai