2017.10.17 10:30 (prieš 8 m.)
VDvar parašė:
Taip, yra ir daugiau visokiu nuskausminimo budu. Mano vyras vakar parejes pasakojo, kad su kitais kolegom vyrais kalbejo apie zmogu gimdymus (nu man sunku isivaizdu…
Del epiduros nepergyvenkite, ivertins jusu bukle ar galima
mane tik del ko gasdina epiduras, kad dauguma mano draugiu po jo skundziasi nugaros skausmais ? arba bijau, kad blogai suleis ir nuskausmins tik viena puse. Na ir tas nejautimas kada stumti. Daugiau negasdina manes. Bet del to stumimo ka sake, tai su epidura turime labai grieztai klausyti akuseres, tada viskas bus gerai.
Pas mus taikomi 2 budai. Medikamentinis (kitaip dar vadina “sampanu” ?) ir epidura. Na spinaline tik cezario metu
Medikamentinis trunka 40min, na iki val sake. Galima leisti kas 1,5 val. Iki gimdymo likus mazdaug porai val, nebegalima. Nes po to ir vaikutis bus apdujes, tinginukas.
Cia tiek vakar akusere papasakojo :)) siaip buvo idomu, nes maniau kad taikoma arba NIEKO arba EPIDURAS
Bet cia taip Vilniuje, kazkurioje ligonineje :)) kitose ligoninese gal kitaip ?
Aj ir del tu visu kirpimu,plysimu. Sako tikrai nereikia kirpti per saremi, kad tipo nejaustum, turi nuskausminti. Sako juk ne urviniai zmones esam, bet as irgi girdejusi ivairiu situaciju??