Justina_Marija parašė:
Dar nei daro, nei mokau. Galvojau vasarą pradėti kai galės daugiau nuogas būti 🙂
Aš irgi, kai atšils mokinsiu. Puodai stovi kambaryje, jau nebijo sėdėti su kelnėm ant jų, žaislus deda ten🙂🙂
Justina_Marija parašė:
Dar nei daro, nei mokau. Galvojau vasarą pradėti kai galės daugiau nuogas būti 🙂
Aš irgi, kai atšils mokinsiu. Puodai stovi kambaryje, jau nebijo sėdėti su kelnėm ant jų, žaislus deda ten🙂🙂
velciuke parašė:
Dar apie darželius - jei ant puodo nepripratinsim per vasarą, tai nėr kažkokių reikalavimų darželiuose dėl to? 🤔 apskritai, kaip jau jūsų mažiukam sekas su puodu? P…
Nesukit galvos dėl darželio, tokių reikalavimų tikrai nėra, stebėkit ženklus ir kai pamatysit susidraugaus su puoduku.
Mes jau du mėnesiai dienos metu visiškai atsisakę sauskelnių, pradžioj stebėjau ir kai pamatydavau jog nusipurto -sodinau, plojom, pats nešė išpilti, su rimtu reikalu užtrukom dvi savaites kol padarė į puoduką, nes iš vis nebedarydavo arba padarydavo tik iš po nakties, kol dar pampersiukas nenuimtas, dabar visada pats pasisako "kaku" ( pas jį tai reiškia ir sysiu ir kaku 🤣) ir aš jį palydžiu į wc, padedu nusimauti kelnes. Tai pas mus taip lengvai ir paprastai 😁
Mes su puodo reikalais jau pajudėjom! Bandžiau pirmą kartą kai buvo 1m6mėn, nes žinoma gavom pastabų iš aplinkos, kodėl dar vaikas nedaro ant puoduko 😅. buvo kažkokia tragedija, verkė, bėgo nuo to puodo kuo toliau. Galiausiai kentėti pradėjo ir nedarydavo visai nieko, kol neuždedi pamperso. Dabar pamėginom vėl prieš kelias savaites, nu ir viskas visiškai kitaip. Pirmą dieną buvo 10prisysiotų kelnių, antrą 5... toliau kasdien po 1-2k. Dabar pora savaičių visad pasiprašo, arba jei paklausiu ir ji nori, tai eina ant puodo. Einant į lauką ir nakčiai dedam pampersą, bet lauke irgi pasiprašo, o po nakties dažniausiai irgi atsikelia sausa. Tai tiesiog dar kartą įsitikinau, kad kiekvienam vaikui savas laikas viskam, nes nedarom nieko kitaip, o rezultatas nepalyginamas😇
Šiaip nelabai pergyvenu dėl puodo, nes irgi ženklus pamažėl matau, vat tik dėl to darželio neramu buvo, nes dauguma aiškina, kad į darželį vedė jau be pampių. Bet tie patys sako, kad ir kalbėjo jau ištisais sakiniais dvimečiai. Na, kaip suprantu, patirtys bus skirtingos bet kokiu atveju. Reikės gal paknibinėt tą darželį lankančiųjų mamytes kaip kas ;)
Ačiū!
Mano mergaite, nuo kokio spalio namie su trusikeliais, tai vidosiu faziu buvo.. Ir daug slapiu kelniu ir visai sausu.. Pati nori su trusikeliais but, seda ant puoduko, dazniausiai kazkiek palasina i kelnytes, pabaigia ant puoduko.. Zodziu visi namai susysioti, daug skalbimo, bet jokiu dramu, noriai apsimauna trusikelius.. Bet itariu dar cia zaisim iki pilnos laimes 🤷♀️😁
Mamos, pasidalinkite, kiek griežtos esate, kai reikia vaikui padaryti tam tikrus darbus - nusiplauti rankas, išsivalyti dantis, apsirengti, eiti miegoti?
Pas mane kai tik reikia daryti vieną šių veiksmų, vaikui atsiranda krūva kitų reikalų - puola žaisti, bėgioti ir tt. Aš stengiuosi įspėti iš anksto, kad būtų mažesnis konfliktas, pvz, pažaisi su kaladėlėmis, o paskui eisime valytis dantis ir tada miegoti. Bet tas žaidimas neretai užsitęsia, o dantų valymas nusikelia, ir vis tiek būna su piktukais. Arba sakau, dabar rengiamės ir eisime į lauką, o ji ima krykšti ir bėgti - maždaug, gaudyk mane. Pagavus netinka nei vienas drabužis, net jei pati jį išsirenka. Man norėtųsi, kad rengimasis būtų tiesiog rengimasis, dantų valymas tiesiog dantų valymas, bet gal per daug noriu??
Astra parašė:
Mamos, pasidalinkite, kiek griežtos esate, kai reikia vaikui padaryti tam tikrus darbus - nusiplauti rankas, išsivalyti dantis, apsirengti, eiti miegoti?
Maniske dantis pati praso valyt, nes zino eiga ir nesipriesina, bet valytis nori tik pati 🤦♀️ tai tiek ten ir issivalo, kartais ikalbu kad padeciau, bet ne visada.. Nekariauju.. Dantys jos grazus, nu tiek to, kiek pavalo tiek.
Nosi pati issivalo, issipucia, dabar pati ir vandenuko isipila atsigulus, o tada issipucia 👍 va cia tai nieko negaliu pridurt..
Miegot dazniausiai pati eina, vakare lengva, nes yra ritualas ir jokiu pykciu, bet pats uzmigimas po uzgesintos sviesos tai visoks.. Kartais visko reik, skauda danti, gert, sysiu, pataisyt pizamos kelnes, kitos soskes ir t.t. Ir butinai reik, kad pasedeciau kambaryje. Nu ir pasedziu, nusileidziu.. Jei 10-15 min ir uzmiega tai liux, buna, kad ir ilgiau, bet isigudrinu telefona ziuret, tai neprailgsta laikas 😁
Eit i lauka labai nori, bet irgi rengtis reik ir prasideda lakstymai.. Kol priprasau kartais kantrybe baigiasi.. Bet pati nori kombinezona ir batus mautis. Tai irgi galiausiai susitariam..
Jei namie prisisioja i kelnes ir nenori apsirengt, tai ir laksto pusnuoge.. Nebegaudau.. Ikalbu, jei nori eit i koridoriu lakstyt, sakau pirmiau apsirenk, tada eisim..
Anksciau buvau daug grieztesne ir turejau tokiu nusistatymu.. Bet po kiek laiko jie vis mazeja, pyktis nesinori.. Tai ir filmuka paziuri ir sokolado gauna ir galvyte paglostau, kad uzmigtu.. Bet is esmes ji geras vaikas ir daug kur susitariam..
Ne i tema, tetis mokina su lenta vaziuot 🤦♀️ tai jau ir salma nusipirkom, bet ziuriu reiks ir rimtu apsaugu ieskot..

Astra parašė:
Diciplina ir taisykliu laikymasis abiems tevams. Mes asmeniskai tiesiog negalim sau leist, kad vaikas lakstytu (kai reikia eit i lauka), nesivalytu dantu (kai metas), parke rodytu ozius (kai metas eit namo),nes abu dirbam is namu ir be taisykliu butu kazkoks chaosas. Todel as ir buvau uz saikinga drausme vaikui, diskusijoje apie darzelius. Viena yra sedeti su vaiku namie ir tenkint jo '' palakstymo poreikius'', visai kas kita, kai tevus spaudžia laikas. Va tada mamos pradeda imtis uz galvos ir klaust, vaje ka daryt.
Tokio amziaus vaikas jau ne kudikis. Puikiai gali' 'pagaut' ' rutina ir taisykles. Bet ta reikia nuolat propaguot tevams, net iseiginiu metu.
Astra parašė:
Aš nelabai kokia patarėja šiuo klausimu, nes tiesiog visada kantriai bandau tartis, beeet yra buvęs momentas kai baigiau maitint ir spėju hormonai many šėlo, baigės kantrybė ir nusioviau savo batus šveičiau į kampą (batai iš savęs sunkūs tai taip efektinga buvo) sakau nu ir niekur aš neisiu! Man irgi kambary gerai, nemėgstu sniego! Tai mano vaikis tikriausiai suprato kad man visai kvekšt atėjo apsikabino, paglostė ir po to keletą dienų apsirengėm normaliai😁 po to vėl tas pats... o dantis geriau išvalyti leidžia su dideliu šepetuku, tai jis turi du.
Maniškį sunkiausia įkalbėt grįžt namo po lauko, visiškas kosmosas. Ir kalbu, ir aiškinu, kad pabūsim, vėliau grįšim namo, bet net ir po gerų 3 valandų lauke namo ni ni ni. Su viskuo kitu plius minus susikalbam, dantis irgi pats valosi, visada kontroliuoja, kad ir aš kartu valyčiaus 😅 rengtis labiausiai nenori tada, kai leidžiu lakstyt be pampio. Vakarais jau pats paduoda pižamą, žinoma, užmigt staigiai čia ir dabar nesigauna, bet ir šviesą užgesina, ir ate pasako, tik pats užmigimas užtrunka iki 20 min. kokių.
Tai vat vienintelis erzinantis ir gluminantis dalykas, tai grįžimas po lauko. Nekreipiu dėmesio į aplinkinius, bet pačiai nemalonu amžinai klykiantį namo neštis, priešingu atveju bėga į kitą pusę 🥲
4 testuotojų vertinimai
15 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai