nematoma parašė:
na labai daznai pirma kartes prasosi cp, tai kaip gali gimdymas kelti panika jeigu net nezinai ka tai reiskia? man yra apsurdiska, kai sitaip bijo, o nezino ko. Tok…
Visų pirma, moteris kuri pradėjo kalbą apie cp yra jau gimdžiusi ir po 11 metų vis dar su siaubu atsimena gimdymą, tai gal vis gi nustokim teisti. Nežinot nei kas nei kaip buvo...
Visi žmonės turi teisę rinktis. Gal tada sedaciją uždrausti taisant dantis (juk tai irgi prilyginama operacijai)??? Jei moteris jaučiasi neramiai, kodėl jai nesuteikti teisės pasirinkti?
Pavyzdžiui man, po nėštumo nutraukimo 22 savaitę atrodė, kad galėčiau gimdyt ir gimdyt. Nors pats vaikelio gimdymas truko 2,5 paros nuolatiniuose skausmuose, kur negelbėjo jokie leidžiami vaistai, aš jau kalbėjausi su dievais, bet mane guodė, kad gimdant gyvą ir sveiką vaikelį tai atsiperka. Po antro gimdymo, kuris truko 8 val iš kurių vien stūmimas 1 val, be nuskausminamųjų su labai trumpais bet labai skausmingais sarėmiais, kirpimais, plyšimais ir pan - aš vis dar sakiau, kad galėčiau gimdyt ir gimdyt 😊 po trečio gimdymo, kuris truko 45 min nuo atvažiavimo į ligoninę, viso labo 15min gimdykloje - aš gimdyt bijau, nes papuoliau pas tokį daktarą, kuris mane labai išgasdino. Kuris elgėsi nemandagiai, grubiai, net tyčiojosi.
Aš greičiausiai nesirinkčiau cp vien todėl, kad man baisu peiliai ir randai, bet tikrai suprantu moteris, kurios to nori.
Iš kitos pusės turiu porą draugių, kurios savo vaikus gimdė cp. Ir ką, jos žymiai greičiau atsigaudavo ir būdavo kurkas energingesnės ir sveikesnės, nei aš po natūralaus gimdymo ir visų plyšimų, kirpimų ir etc.