Coliuke244 parašė:
Sveikutes 26sav,persalau,sukylo temp iki 39,isgeriau paracetamoli...pradejo letai kristi temperatura...ka jus darete?truputi baisu del vaikiuko,ar nepakenksiu...
Man padedavo temperatura numesti salti kompresai
Coliuke244 parašė:
Sveikutes 26sav,persalau,sukylo temp iki 39,isgeriau paracetamoli...pradejo letai kristi temperatura...ka jus darete?truputi baisu del vaikiuko,ar nepakenksiu...
Man padedavo temperatura numesti salti kompresai
Jurate_ parašė:
Sveikos, pildydamos nga ar rinkotės taikyti npd ar ne?kuris variantas geresnis?
Priklauso kam ko reikia. Netaikant npd, apmokestinamas kiekvienas centas, ko pasekoje į rankas išmokos gaunate kiek mažiau, tačiau permokėtą gpm atsiimate iš vmi po metinės pajamų deklaracijos. Taikant npd "čia ir dabar" bus daugiau pinigų į rankas, tačiau visuomet yra rizika (nors ir nedidelė) kad gali tekti susimokėti vmi po deklaracijos. Nepildant npd prašymo npd nebus pritaikytas, jei norite taikyti - būtina tai nurodyti atskirame prašyme (gps9). Apie tai minima dar pildant prašymą dėl motinystės atostogų 😉
Aš asmeniškai npd netaikysiu.
Dopalu parašė:
Sveikos, ar jau susikrovėte daiktus gimdymui? Gal galite pasidalinti turiniu? Sąrašų daug, tačiau norisi susikrauti tikslingai. Aktualu jei dar žinote ko tiksliai r…
Paskaitėlių metu akcentavo, kad reikia pasiimti naktinius ar didesnę maikę pačiam gimdymui, kad nebūtų gaila išmest. Jei neturėsite duos vietoj vienkartinius, tačiau jie kaip plėvelė, nemalonūs prie kūno ir su jais karšta. Taip pat sakė, kad labai neapsikrauti daiktais, ypač jei vyras ar kiti artimi asmenys turės galimybę atsiradus poreikiui atvežti. Tai aš nors dar ir nesusikroviau, planuoju imti tik tuos daiktus, kurių tikrai prireiks, o visa kitą pagal poreikį prašysiu, kad atvežtų 🙂
Jurate_ parašė:
Su pirma taikiau npd tai dar apie ~ 800 eur susigrąžinau iš vmibaisu kai netaikysi gegužę lieps susimokėti panašią sumą
![]()
Greičiausia atvirkščiai - jei su pirmu vaikų susigrąžinote tokią sumą po deklaracijos, npd buvo NEtaikytas 😉
Kartais mamos labai maišosi tarp taikymo ir netaikymo - jei neramu ir painu, tokiu atveju siūlyčiau Sodros konsultanto pagalbą gyvai skyriuje, telefonu arba internetu per chat, kad pildant prašymą tikrai pažymėtumėte tai, ką iš tiesų norite 😉
Jurate_ parašė:
Su pirma taikiau npd tai dar apie ~ 800 eur susigrąžinau iš vmibaisu kai netaikysi gegužę lieps susimokėti panašią sumą
![]()
Man regis Jūs atvirkščiai parašėte... Tikriausiai netaikėte ir dėl to metu pabaigoje susigražinote
7 testuotojų vertinimai
23 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai