Finlandia parašė:
O tai jeigu visai nepasiimti siuntos? Tokiu atveju lyg ir grizta siunta atgal pas siunteja. Juk vistiek zinot, kad ten nera nieko jums reikiamo. Tas persiuntimas ka…
Na daug kartų kalbėta, kad nesiustų. Nes vistik nori remontuoti kapitaliai savo butą, čia LT. Pataupytų pinigų sau. Bet neveikia. Nepasiimti nežinau ar pavyktų. Siunta vežama su mikroautobusu, kas mėn. Nesiunčia ji paštu, nes tai būna didelės dėžės. Mikriukas veža pas vyro sesę, nes jai irgi krauna visko. Paskui mūsų dalį,turi vyras iš sesers pasiimti, dėl atstumo, tai viskas ok, čia šalia, tas pats miestas.
Tarp mano draugių jau anekdotai yra dėl mano anytos siuntų, ir ypač jų turinio. Kai susipažinau su anyta, lyg buvo ir nieko, naudojom ką siuntė. Kai jau atsikrausčiau pas vyrą gyventi, tai pradėjau tvarkyti jo spintas, tai ohoho 😳 - 2-3 metus nepirkau JOKIO šampūno, kondicionieriaus, dušo gelių, dantų pastos, kremų (šiaip jų visai nenaudoju). Kiti sakytų vaje kaip fainai. Bet pala, šampūnai visi skirtingų tipų plaukams. Mano buvo dažyti, o mes gaudavom, tai nuo peloskanų, tai riebaluotiem, tai jautriai galvos odai ar kitokio bieso. Visada skirtingi, ir ne po vieną flakoną. Pradėjau visus tuos "gėrius" dovanoti draugėms 😁, kalėdoms pridedu gerą dovanų maišą. Rodžiau net anytai, sakau žiūrėkite, visa tai atiduodu, man nereikia, netinka, nepirkite - nulis emocijų. Gal kiek apmažėjo po kelių metų, nes gimė vaikutis. Tada pradėjo man siūsti apatinį trikotaža, įklotus po 5-6dėžutes siuntinyje, vatos diskelius, ausų krapštukus 😳, kremus. Jau tada piktai vyras išaiškino jai - baik tyčiotis, aš pats žmonai nupirksiu, ji pati nusiperka, bet jau tik ne anyta turi pirkti trusikėlius marčiai 😳 (beje ne mano dydžio , ir stiliaus) 😔. Paskui prasidėjo toletinio popieriaus siuntimas, pop.rakšluosčių, visokių valymo kempinių. Patalynės ne mūsų išmatavimų. Žodžiu galėčiau čia tęsti ir tęsti. Nekalbu apie maisto produktus. Gaunam 6-8 pokelius sviesto, aliejaus po 4-5but. 😳. Žino kad vyras mėgsta sūrį, tai įdeda 6-8vnt. Bet namie valgo tą sūrį tik vyras, tai jis į darbą kolektyvui neša. Konservų deda, juos iškart atiduodam,neskanūs.
Aš esu už tai ad turėti kažko mažiau ,bet to ko norime. Tik apsikuopiu kampus, tik atsikratau ko nereik ir vėl gaunam dėžę 😔😪.
Apie siuntas vaikams patyliu. Berniukai gauna rūbus ne šiai dienai nešioti, o į priekį 2-3m. T.y ne pagal dydį. Kai gimė mažylė, atsiuntė jai striukę mergaitišką 3m mergaitei. Ir pėdkelnių kilogramą 6 pokelius po 2vnt, visos vieno dydžio ir spalvų - 18mėn mergaitei. Kai mano mažoji kątik gimusi 😪 Kur man tai dėti 😳. Pusę padovanojau. Mes gyvenam bute, vietos nemilijonas su trimis vaikais.
Žodžiu kai susipažinom su anyta, vyro brolio žmona minėjo kad jau seniai visus siuntinius atiduoda į labdarą. Kažkaip pagalvojau, vaje kaip nemandagu, kokia mandra ta antroji marti. Bet dabar po 3-4 metų aš darau visiškai tą patį 🤣🤣🤣. Ir žinokite tikrai ne iš mandrumo. Vyras pats mielai nuveža į caritą. Nes sakė jau pavargo jai aiškinti.
Kažkada net apsiverkiau, kai atidariau ir įklotai su toletiniu buvo. Sakiau gana, siūsiu jai paštu atgal. Bet paskui galvoju, vistiek nesupras. Mane iškolios, gal sakys vyrui kokia aš bloga ir t.t kad reik skirtis ( beje dėl tokios jos kalbos mano vyrui, nebekalbu nuo vasaros su anyta). Aš tiesiog džiaugiuosi kad ji toli, ir linkiu jai niekada į LT negrįžti.
O į kaimą persiunčiu jos seseriai, ji ten sunkiai verčiasi, kaime nėra darbo. Tai tegul turi.
O su kiekvienu siuntiniu vis nauji anekdotai 🤣.
Pvz pavasarį buvau 6mėn nėščia, tai ji man atsiuntė 30 vnt sėklų pokelių 🤣🤣🤣. Taip turiu aš sodą, bet tais metais nieko neketinau daryti. Tai atsiuntė sėklų kad pasisėčiau į lysvę - 30 skirtingų pokelių 🤣🤣🤣.
Tai jūs pasakykit ar ji sveiko proto. Ar aš bloga marti?! 😳