torri parašė:
mokama tik uz du metus. pirmus 70%, antrus 40%, treti neapmokami. tik norint gauti reikia staza tureti per paskutinius 24men turi buti isdirbti 12men.
Aciu..
staza as turiu bet tokiu atveju neapsimoka vadinasi..
torri parašė:
mokama tik uz du metus. pirmus 70%, antrus 40%, treti neapmokami. tik norint gauti reikia staza tureti per paskutinius 24men turi buti isdirbti 12men.
Aciu..
staza as turiu bet tokiu atveju neapsimoka vadinasi..
Jolcik parašė:
Sveikutes, na ir man klausimu iskilo...![]()
jei as dabar iseiciau dirbti (istatymiskai gauciau40pr+alga), ar man reikia kazka pranesti sodroj ar uztenka parasyt prasyma darbdaviui, kad gristu? sekantis momentas, jei isejus i darba po menesio ar dvieju visgi paaiskeja, jog dar per anksti, tarkim vaikas dar tam nepasiruoses ir pan., ar galiu gristi i VPA???
Darvdaviui tai būtina pranešti, o sodrai tai ne manau (nors reiktų pasitikslinti). O grįžti vėl iš darbo į VPA manau, kad galima (tik gal nuo darbdavio priklauso, ne visi būna patenkinti tokiems staigiems pasikeitimams). O Sodrai tai jokio skirtumo, nes ji moka kol sukaks vaikui 2 metai.
Stasmarė parašė:
klausimas susijęs ne su dekretu, nežinau kur rašyti![]()
mano situacija:
esu netekėjusi, bet su vaiko tėveliu gyvename kartu. kaip sprendžiamas (gimus vaikeliui, gavus gimimo liudijima ir pan.) vaiko išlaikymo klausimas?kai susituokę-viskas aišku, o kai santuokos neįregistravę...
prašau nukreipti tinkama linkme![]()
Na jeigu vaiko tetis duos savo pavarde,tai automatiskai ir islaikyti turi,na jeigu gyvensit kartu,jeigu negyvensit,tai reikia teistis alimentus,nes daleiskim,kad susitvarkit soc.pasalpa reikes arba tevo pajamas rodyti arba alimentus teistis,nes kitaip nieks nepriklausis.
lingud parašė:
Darvdaviui tai būtina pranešti, o sodrai tai ne manau (nors reiktų pasitikslinti). O grįžti vėl iš darbo į VPA manau, kad galima (tik gal nuo darbdavio priklauso, ne visi būna patenkinti tokiems staigiems pasikeitimams). O Sodrai tai jokio skirtumo, nes ji moka kol sukaks vaikui 2 metai.
Su darbdaviu tai suderinsiu
tik va ir idomu kaip cia oficialiai gaunasi viskas...turbut pradzioj rasau darbe prasyma nutraukt VPA ir leisti grizti i darba, o esant atvejui kaip minejau (na tikiuosi , kad taip nebus, bet noris but pasiruosus ivairiom situacijom), rasyti vel prasyma i VPA....cia turbut butu analogiska situacija, kai isejus dviem metams i VPA parasomas prasymas jas pratesti iki 3metu...o Sodra as galvoju turbut ne prie ko cia gaunas, nes jie ismokas siaip ar tai 2 metus moka... (cia mano pasvarstymai garsiai, jei klystu pataisykit, kad ateity nenusvilciau jei kas...
)
Jolcik parašė:
Su darbdaviu tai suderinsiutik va ir idomu kaip cia oficialiai gaunasi viskas...turbut pradzioj rasau darbe prasyma nutraukt VPA ir leisti grizti i darba, o esant atvejui kaip minejau (na tikiuosi , kad taip nebus, bet noris but pasiruosus ivairiom situacijom), rasyti vel prasyma i VPA....cia turbut butu analogiska situacija, kai isejus dviem metams i VPA parasomas prasymas jas pratesti iki 3metu...o Sodra as galvoju turbut ne prie ko cia gaunas, nes jie ismokas siaip ar tai 2 metus moka... (cia mano pasvarstymai garsiai, jei klystu pataisykit, kad ateity nenusvilciau jei kas...
)
Sodraj pranes pats darbdavis.
Jolanta-K@J mama parašė:
Sodraj pranes pats darbdavis.
o kaip del "grizimo" atgal i VPA, na jei prireiktu? tikiuosi, kad taip nebus, bet maza ka...
Jolcik parašė:
o kaip del "grizimo" atgal i VPA, na jei prireiktu? tikiuosi, kad taip nebus, bet maza ka...
rasot darbe prasyma,kad isleistu vel.
Jolanta-K@J mama parašė:
rasot darbe prasyma,kad isleistu vel.
ta prasme viskas tvarkoj, galima butu taip daryt?
tuomet ramu
Jolcik parašė:
ta prasme viskas tvarkoj, galima butu taip daryt?tuomet ramu
![]()
Galima VPA imti arba visas is karto arba dalimis.
14 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai