2022.11.16 20:15 (prieš 3 m.)
Sveikos. Prieš kelias savaites rašiau dėl prisca. Atsakymas buvo DS 1:50. Echo be pakitimų. Aš po ivf. Darė gaurelių biopsiją. Atsakymas buvo neigiamas. Po to gavau kariotipų tyrimo atsakymus-viskas norma. Šiandien sulaukiau genetikės skambučio... Sako tyrimas norma. Bet mes ištyrėm kariotipus, o genetinių ligų netiriam. Mano kraujo biochemija kaip sako gydytoja labai bloga ir hormonų kiekiai neįsipaišo į jokias normas. Neaišku kodėl. Todėl siūlo daryti genetinius tyrimus, kurie siunčiami į Vokietiją. Tiria dėl įvairių ligų. Ne tikimybę, o tiksliai yra liga ar ne. Galima tirti tik vaisių (tokiu atveju kviečiamas konsiliumas, gydytojai nusprendžia ar reikalingas toks tyrimas ir tada patvirtina kompensavimą arba ne, bet sako, kad gali neužtekti indikacijų ir neskirti) arba galima tirti mane, vyrą ir vaisių (tokiu atveju tyrimas kainuoja arti 2000eur ir nėra kompensuojamas). Gydytoja sako jog neįkalbinėja, bet.. nori, kad žinočiau ką galima daryti toliau.
Kažkada su vyru esame tirti pas genetikus dėl nepastojimo. Viskas buvo gerai. Giminėje jokių paveldimų ligų nėra.
Esu visiškame pasimetime ir nebežinau ką toliau daryti. Gal kuri buvote panašioje situacijoje? Galbūt darėtės tuos brangius tyrimus?
Būčiau dėkinga už bet kokią informaciją ir patarimą.