meskookas parašė:
paskaiciau ir apsidziaugiau, kad ne as viena emiau nuskausminamuosius. kaip ir Ievindra visa nestuma buvau issitikinusi, kad jokiu medikamentu man nereikes,…
nemazai kainavo epidiuras,,,mums jis nieko nekainavo
Gali būti, kad gimdymo skausmui palengvinti pakaks kvėpavimo pratimų ir išmoktų atsipalaidavimo technikų, tačiau gali prireikti nuskausminamųjų. Skaityti
visą straipsnįmeskookas parašė:
paskaiciau ir apsidziaugiau, kad ne as viena emiau nuskausminamuosius. kaip ir Ievindra visa nestuma buvau issitikinusi, kad jokiu medikamentu man nereikes,…
nemazai kainavo epidiuras,,,mums jis nieko nekainavo
Raimonda parašė:
as jau baisiai nusigandau kad cia lb jau didele prabanga tas gimdymasna siaip girdejau kad jei nori kad konkretus gydytojas priimtu kudiki tai aisku tariesi ir …
Siaip epidurine nejautra kainuoja. Tik kai kuriais atvejais ji gali buti nemokama.
msmda parašė:
Aš gimdžiau be epidūro, be nuskausminamųjų, su trupučiu skatinamųjų, bet kaip sakė daktaras, viskas buvo pačiu laiku. Kankinomės 12 val. sąrėmiai visą laiką buvo ka…
Aš irgi maniau, kad jei pirmą gimdžiau be epidūros, tai ir antrą taip galiu. Bet gimdykloje sarėmiams vis stprėjant prisiminiau, kokius skausmus kentėjau ir tiesiog savęs pagailo, visgi ne Viduramžiai. Jei turėčiau trečią vaikelį, gimdyčiau taip pat tik su nejautra.
margarit. Man viskas dzin po epid. Buvo skausmingd bet palaima palyginus ka teko iskest per saremius. Nors jie truko kas 2min. Man jie nepakeliami buvo- kada kirpo nejutau kai stumiau-malonumas nes vis masciau kad tik greiciau
o poto paaalaiiima palengvejimas... Tik siuvimas nemalonus fe. Man nuskausmino
Man baisiausia buvo tie saremiai, man truko tie skausmingieji 6 valandas. Ir ko tik nedarem, kad man palengvinti, visokias pozas, visokius variantus, kojos nebelaike, atkritinejau, keikiau visus.. o Kai jau reikejo gimdyti (pats stumimas) - tos 3 valandos skriete praskriejo, nes tooooks darbas buvo, kvepuoti, stumti, dar dar, toks judesys zodziu, kad nei skausmo, nei laiko nejauti.
Svarbiausias sakinys šiame straipsnyje yra apie tai, kad galima persigalvoti gimdymo metu. Nes kiek teko prisiklausyti istorijų apie tai, kad šeima nueina į kursus, nutaria gimdyti be nuskausminimo, per patį gimdymą moteriškė prašo ,,eeepiiidūūūūūūūroooo!!!", o vyras atkalbinėja, lyg tai jis gimdytų. Kažkur girdėjau nerealią frazę, atrodo, gydytojo Daunoravičiaus: keista, kai vyras, pats besinaudojantis visomis moderniomis technologijomis, mobiliakais, planšetėmis ir pan., o žmonai neleidžia pasinaudoti moderniais nuskausminimo būdais. Pati gimdžiau be epidūrų, tik į veną nuskausminamus per abu gimdymus sulašino (3-4 sąrėmius lengviau, tiek tos naudos:), bet visai nesmerkiu moterų, norinčių epidūro. Juk kiekvieno žmogaus skausmo riba skirtinga.
12 testuotojų vertinimai
13 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai