asesumama parašė:
Kaip imanoma uzmiginet, kai tokie skausmai?![]()
as ir atsijunginedavau,kai saremis pareina is skausmo uzsnusti
Gali būti, kad gimdymo skausmui palengvinti pakaks kvėpavimo pratimų ir išmoktų atsipalaidavimo technikų, tačiau gali prireikti nuskausminamųjų. Skaityti
visą straipsnįasesumama parašė:
as ir atsijunginedavau,kai saremis pareina is skausmo uzsnusti
As savo dukryte pagimdziau liepos 16 diena, buvau nusiteikus kad jokio epiduro nesidarysiu, bet galiu pasakyti kad nebeistveriau skausmu.Kadangi mane skatino ir saremiai prasidejo labai staigiai ir tankiai,kartojosi kas dvi minutes o gimdos kaklelis atsidarinejo labai letai, ir kai buvo prasiveres tik keturis ventimetrus, o as atsikankinus jau buvau penkias valandas, pati pradejau maldauti kad man padarytu epidiura, nors pries tai buvau jo atsisakius...o po nuskausminimo zinokit viskas ejos kaip sviestu patepta valandos begyje atsidare ir kakleklis ir gimdymas buvo greitas...tad as esu uz epidiura, jei jau matot, kad neimanoma istverti tai rekomenduoju darytis...
asesumama parašė:
Aš kai esu miegalė, o tris naktis normaliai buvau nemiegojusi, o tas skausmas trunka 1 min. po to liaujasi, gal dar ir buvo ten skausmas, bet gal ne toks stiprus, tai man jau buvo palaima, per kurią galėjau atsijungti giliam miegui., nes atrodė kad nebeskauda.
Reikia fiziškai pasiruošti, nes lb daug energijos išnaudoji, dar kvėpuoti giliai reikia, kad vaikui oro netrūktu, kad jis atsigautu, tai jau vien nuo to kvėpavimo pavargau.
Man skausmas patinka, nuo pat mažumės jo nebijojau, patiko ligoninės daktari, nors nei karto nebuvau gulėjusi, kai operavo prieš keletą metų kelią, sakiau žiūrėsiu operacinėje viską, o kai suleido dalinį nuskausminimą, tai net supykau ant savęs kad viską pramiegojau
Bet kas nepakelia skausmo tai net nėra apie ką kalbėti, juk vaikų neapsaugosi nuo visko.
Kaip laukiausi visada sakiau kad imsiu epidura...bijau as to skausmo ir nezadu kankintis...na bet kaip prasidejo jau visas veiksmas...buvau uzsimaniusi epiduros, bet man visi pradejo sakyt, ziurek tau yra 6 cm, o tu juokiesi...:-D :-D o po to pagalvojau o gal is tikro galiu iskesti dar tuos 4 cm...nu ka ir pavyko....buvau tiek prisiklausiusi tiek prisiskaiciusi ir tiek sau baimes isivariusi del to gimdymo... o is tikro nebuvo taip baisu...
Tai aš nieko nebesuprantu, tai kada labiausiai skauda? Ar kai sąrėmiai prasideda ar kai atsiverinėja gimdos kaklelis
Tiesa kiek daugiausiai gimdos kaklelis gali atsiverti? max 10 cm
Kai bandau issivaizduoti realiai, tai kaip per tuos 10 cm gali vaikas išlįsti? tada taip ir plyšta viskas...
Tyliai_AV parašė:
Tai aš nieko nebesuprantu, tai kada labiausiai skauda? Ar kai sąrėmiai prasideda ar kai atsiverinėja gimdos kaklelisTiesa kiek daugiausiai gimdos kaklelis g…
taigi dar isitempe
patikek telpa ten ta galva ir visas kunas
o gali ir visai neplyst jai tavo oda elastinga
vienas kerpa , as plysau pati ( bet nebijok nejauti ten nieko )
ir klausyk daktares ka sako
as pradejau stumt su 8-9 cm nors man neleido ir kaklelis plyso.
iki 5-6 cm netaip skauda.
6-8cm jau linksma buna
9-10 cm skauda, bet jauti kaip vaikas slenka zemyn ( jausmas kad per abu galus nori i toleta) ir kaip stumi bent as nepamenu ar labai skaudejo
svarbiausia nesinervuok !!
visos gimdo ir pagimdo tu nekitokia
25 testuotojų vertinimai
14 testuotojų vertinimai