2025.08.24 22:32 (prieš 9 mėn.)
StebuklingaŽaluma parašė:
Tai ką parašėte pirmoje pastraipoje posto, jaučiu, kad man yra/bus labai artima vaiko auginime... Irgi yra jau dabar toks pojūtis, kad gi mes taip sunkiai jo susila…
Gal skambės žiauriai, bet bent atvirai.... Visą nėštumą bijojau prie vaiko prisirišti... o jei neteksiu? Juk visą laiką kraujavau, lovoj tik ir t.t. Kažkiek kvėpuot pradėjau nuo 22sav. Skaičiuodavau kiek % tikimybė išgyventi ir taip kiekviena diena... kiekviena.... Bet baimė valdė (prieš pora metų buvau palaidojus mamaz tai tas netekties skausmas žudė dar labiau) Nepavyko epidūras, prireikė cp, pilna narkozė. Atneša vaika o aš... nesuprantu iš kur jis ir kaip čia atsirado.... kol susivokiau po visko, po vaistų ir t.t. Tada prasidėjo baimės dėl raidos... sekiau dienom ar visks ok, ar verčias, ar žiūri ar reagioja... o jis tikginukas, niekur neskubėjo, nors viska ir laiku. Kiek nervų.... ir tada susirgo korona 8mėn. Labai sunkiai... tiek nusilpo, kad kraujas buvo siaubingas net po poros mėn. Pas hematologus, nes vos ne vėžio diagnozės, noras imti kaulų čiulpų mėginį. Atsidūriau ties beprotystės riba... bet niekas nepasitvirtino, atsistatė vaikas. Ir atsimenu kai gavus paskutinius tyrimus po gerų keliu savaičiu paskambino hematologė, aiškina man viska o aš vėl: ar jam viskas ok? Ar gyvens? O ji-mamytr, taip, jau ne karta sakiau, guvens tas jūsų vaikelis! Va tada! Tada aš po tų žodžiu, kai vaikui kažkur 9mėn jau buvo aš paskutini kartą tą baime išblioviau ir galiausiai peadėjau suprasti, kad aš mama, kad mano sūnus, kad tai tikrai pavyko ir įvyko.... tai realiai man prireikė viso nėštumo ir beveik metų, kad pradėčiau džiaugtis vaiku visu 100%. O ne gyvenčiau baimėmis kurias turėjau iki ivf, nėštumo ir po gimdymo metu.