Utopija parašė:
Sveikos, ar gal kazkas man nežinančiai galetumet pasakyti kiek maždaug vyksta pasiruosiamieji darbai iki tol, kol nusprendžia gydytojai ka darys. Tokia situacija, k…
Galiu pasakyti pvz kiek mano atveju užtruko. Atvykau pirmai konsultacijai sausio 10d, paskyrė infekcijų ir hormonų tyrimus. Tada buvo pabraižymas, prasidėjo stimuliacijos ir punkcija įvyko kovo 27d. Tai mano atveju nuo pirmos konsultacijos iki punkcijos ~2,5 mėn. Kadangi buvo labai didelė hyperstimuliacijos rizika, įkėlimo nedarėme, jis nusikėlė 3 mėnesiams. Bet reikia atkreipti dėmesį, kad pas mane yra ne pirmas ivf, tai reiškia kad jau buvo tirtas pvz kiaušintakių pratekamumas ir nereikėjo daryti šį kartą. Dar yra visokių nenumatytų dalykų kas gali išlįsti eigoje. Jūsų atveju abejoju, kad spės iki išvažiavimo padaryti jums ivf ir jau įkelti embrioną. Nes dar nepamirškit, kad visi tyrimai, procedūros yra derinamos prie ciklo. Kai kuriuos tyrimus galima atlikti tik pvz pirmom ciklo dienom. Tai jeigu jūs ateisit tarkime pas jį, o bus jūsų ciklo sakykim kokia 6ta diena, tai jau realiai mėnesį vien lauksit kol tyrimus pasidaryti galėsit, be kurių išvis daktaras nieko net nepradeda daryti. Pirmas vizitas išvis bus labai lakoniškas, nieko nespręsit tikrai ir nieko neplanuosit. Tiesiog užsirašys visą jūsų istorija ir paskirs tyrimus. Sekantį kartą atkeliausit su atsakymais ir tada jau gal kažką spręs ar reikia dar tirtis ką nors ar galima kalbėti apie pabraižymą jau. Pabraižymas irgi daromas maždaug savaitę iki numatomų mm, tai vėl gi jeigu išpuls jums ateiti nelaiku, tai gali gautis, kad dar mėnesį lauksit tiesiog pabraižymo. Žodžiu, jūsų vietoje nusiteikčiau, kad greitai neįvyks viskas, bet tikrai būtinai eikite jau dabar ir pradėkite tvarkytis reikalus prieš kelionę.