.irisiukas. parašė:
Gal kas gali padeti? Boruzelyte, gal Jus atsakysit. Vaikas nuo ketvirtadienio vakaro karscioja, paleidzia vidurius, siandien pakakojo skystai ir plius viena karta i…
Vaikui ne nuo MP blogai, o nuo infekcijos. Kokia diagnozė? Virusas, bakterija, pirmuonis? Ar kažką kito įtaria, pvz., laktozės netoleravimą (kaip jis atsirado tada?)?
Jei infekcija, tai kokia žarnyno infekcija bebūtų, MP turi arba bendrų, arba net ir specifinių (jei Jūs pati sukontaktavot su sukėlėju) antikūnių. Kokiu būdu beveik pusantrų metų be tokių problemų (juk be?) žindytas vaikas staiga gali pradėti nuo MP viduriuoti? Nesąmonė. Ir apie surūgimą nesąmonė (na nebent laktozės netoleravimą įtaria, bet kad jis su karščiavimu nebūna...)
Gali būti, kad vaikas pasilpęs, kad neturi jėgų traukti MP ir dėl to pyksta, gali būti, kad žindymo padėtis nepatogi (atsimenu, kai buvau nėščia ir mane pykino, aš galėjau valgyti tik gulėdama ant kairio šono). Gal tiesiog pykina. Kaip kad mums apsinuodijus mintys apie maistą gali sukelti skrandžio susitraukimus, gal kažkas panašaus ir vaikučiui Jūsų.
Jeigu vaikas paprašys, duočiau krūtį. Jei neprašys, bet geria iš puodelio, gal įmanoma nutraukto duoti. MP geriau nei vanduo. Jei ir tas neįmanoma, na, tuomet gausis pertrauka. O ar paskui grįšit prie žindymo, čia jau Jums abiems rinktis. Bet jei vienintelė priežastis nutraukti, nes “surūgsta ir sukelia viduriavimą”, tai kaip ir nėra priežaščių nutraukti.
Beje, kokioj čia ligoninėj taip?
Sveikit!!