2014.12.10 13:07 (prieš 11 m.)
dowyle parašė:
užvedėt mane su tom sauskelnėm
pradėjau daugiau skaitinėt ir va ką radau www.manosveikata.lt/lt/temos/nestumas-ir-naujagimis/suzinokite-daugiau-apie-vienk…
Aš naudoju daugkartines su naturalaus pluošto vidine puse ir sintetine (pul) neperšlampančia išore, o įklotus bambukinius, tai jie, manau, ar taip ar taip ekologiški (bet aš dabar jau to labai nesureikšminu - man svarbu,kad ne sintetika). Dar norėjau pasakyti, kad įklotus aš pvz dedu tiesiai į sauskelnę, o ne į tą kišenėlę, kuri yra sauskelnėje, taigi sunaudoju mažiau sauskelnių, nes dažnai, jei greit užmatau, kad pasisiojo, pakeičiu tik įklotą
Taip man visai nereikėjo jų 20ties, kaip dažniausiai rekomenduoja - užtenka 12-os (tik aš jau visada ir išskalbiu, nekaupiu). Sauskelnes ir įklotus pirkau iš Kinijos, aliexpress, daug pigiau išėjo
Dar galiu patarti, kad naudojant šias sauskelnes labai pravartu praktikuoti natūralią kūdikių higieną. Mes nuo gimimo pradėjom ir dabar po miegelio visada nešam "siusinti" virš kriauklės, kakoja irgi vieną kartą ryte virš kriauklės (aišku, kol maitini mp, po to jau wc), tai labai sumažėja ir to skalbimo, o ir pats vaikelis sako taip daug greičiau pripranta nedaryti į kelnes
Ir šiaip galiu pasakyti, kad labai fainas dalykas tos daugkartinės, man pvz jokio vargo jas praskalbt, vaikučio užpakaliukas nešunta ir pinigėlių labai daug susitaupo
(paskaičiavom, kad, mėnesiui apie 250 - 300 Lt reikia vienkartinėm, o čia gal 200 išleidom)