2017.12.03 12:50 (prieš 8 m.)
Kai mano vyresnėlė buvo kūdikis, lankėm jogą nuo gimimo iki 1.5 metų ir jogos mokytoja pamokė, kad mes nuo mažens vaikus programuojam su tais NEgalima, NElipk, NEdaryk ir NE.... t.t ir patarė daryti taip: (man pasiteisino su mažąją dukra,nes su vyresne pradėjau per vėlai)
Vietoj negalima reikia sugalvoti kitą žodį, kuris reikš kažko draudimą, pas mus niuniu. Kai pradėjo ropoti ir viskuo domėtis, tai pradėjau taikyti. Pvz nuropoja kur daug statulėlių, aš pasakau niuniu ir nusuku į kitą puse kad ropotų, užteko savaitės ir nustojo ropoti prie statulėlių, tas pats su rezetėm, stalčiais ir kitom vietom kur jai negalima. Dabar užtenka pasakyti niuniu ir ji sustoja,apsisuka ir eina kitur. Parduotuvėje pvz mėgsta viską čiupti, pasakau niuniu ir nustoja. Bet tą taikau nuo 7 mėn ir dabar puikiai manęs klauso.
Tada niekad nesakau neimk, nebėk, nešauk, neverk ir t.t keičiu kitom frazėm, pvz Gustytė eik lėčiau, Gustytė čia tėčio imk savo žaisliuką, Gustė duok mamai ir t.t. jei šaukia, isterikuoja, tai paimu ir keliom min atitraukiu dėmesį pvz kačiuko ieškant, gertuvėlės ieškant
kol kas sekasi puikiai susikalbėti