AsSaSG parašė:
Seku ivairius puslapius, kur mamos gamina vaikuciams ivairius patiekalius, graziai sudeda i lektutes apkeptus paskui troskintus kotlietukus, darzovytes, deserciukus…
Aš pati mėgstu tokius gražius patiekalus daryt. Iki vaiko sau su vyru taip serviruodavau, dabar dar ir mažylei. Namai tvarkingi, spėjam ir veiklas nuveikti, turiu kada ir paniekoneveikt.
Bet kaina to, kad esu įtampoje, nes negaliu atsipalaiduoti. Kitas dalykas, gyvenu ten, kur viskas šalia, padeda abi vaiko močiutės kas savaitę ar dvi. Nuo seno nekenčiu tvarkytis, tai darau mažus švaros gestus, tada nereik didelio tvarkymosi. Visi daiktai turi savo vietas, su kūdike migdymosi rutinos dalis yra žaislus ir knygas grąžinti į vietas. Prieš nakties miegą rutinos dalis susitvarkyti virtuvę kai ji prie manęs nešioklėje, tada ir su manim pabūna ir apsitvarkau. Savaitgaliais ar kai ateina močiutės darau maisto ruošinius, prigaminu pusfabrikačių: iškepu orkaitėj daržoves, pjaustau ir išdarinėju vaisius ir uogas, verdu tyres kaip pagrindus padažams, gaminu tai, ką visi trys galėtume valgyti. Atradau, kad stikliniuose induose gerai ir ilgai stovi maistas, tai į stiklainiukus ar indelius sudėlioju. Tai viena diena per savaitė ilgesnio pastovėjimo prie puodų reiškia, kad likusias dienas per 10-20 min paruošiu estetiškus patiekalus.
Bet kol gaminu valgyt, tai dažnai klykia, cypauja ir kanda į kojas atsistojus ir įsikibus. Maniežo neturim, bet dažnai sustatau įdomybių taką, kad neužsimuštų, o tyrinėtų visokius neva tai jai negalimus dalykus.
Mes abu su vyru labai rutinos žmonės, bet vaikutė tai chaosas ir neprognozuojamumas, tad mane labai veda iš proto, niekad nežinau nei kiek nei kaip miegos. Valgys ar nevalgys, nes tris dienas kažkas gerai, paskui viskas.