2019.06.18 15:53 (prieš 6 m.)
simoinga parašė:
Visi gydytojai tokios nuomones.. ir jie teisus.. nes dauguma del forumo ir tyresi prg.. as tame tarpe
Ką reiškia jie teisūs, jeigu būtų progesteronas nesvarbus neskirtu išvis jokių vaistų, tiesa? 😉 Nelabai suprantu tos diskusijos kad gydytojai nesureikšmina progesterono, taip jie jo nesureikšmina tada kai merginos leidžiasi kada jo pakanka! Jis tikrai pats savaime stebuklų nedaro o kaip matome jo perteklius net kenia! Bet kai jo yra trūkumas apie ką mes čia ir kalbame vadinamos savo nestumus isaugotais tai nu kam tie visi vaistai tada skirti? Šiaip? O kad netiria progesterono kartu su hcg tai jų tokia politika, labai nedaug kam nesisavina ir jeigu taip nutinka tai koks čia praradimas jų akimis, o tam žmogui tai visas jo gyvenimas ir arba išaugo gyvybę arba ne. Todėl gydytojai tikrai tiki progesterono būtinumu jų darbe ir jį skiria ne dėl vaizdo, o tam kad jo nepritrūktų, o jeigu kažkam nesisavina vieno ar kito jiems tas neįdomu, visi gydo palei viena schema vos ne ir jeigu tu nepataiko į dauguma, sorriukas daug maz, turkija ne Lietuva, n pacientų ne tik iš ten suvažiuoja ir jie irgi jo neseka, bet tai nereiškia kad tai yra visais atvejais puikus dalykas, mano atveju tikrai taip nebuvo ir aš džiaugiuosi kad tikrinau ir padariau viską kad nėštumas nenutrūktų. Nepamirškime dar vaginalinio progesterono kurio kraujas nerodo tai čia išvis diskusija be galo, niekas tiksliai negali pasakyti kiek jo ten būna ir kiek rodo kraujyje ir pan. Bet nei vienas gydytojas nesako kad progesteronas yra nereikalingas, tik priklausomai nuo embriono įkėlimo būdo dar priklauso ar reikia tikrai skirti papildomą leidžiama (kas sakoma kad po FET labiau rekomenduojama leidžiamas o ne vaginalinis) ar nereikia. O kad moterys Lietuvoje net prie 40-50 nmol panokuoju ir leidžiasi progesteroną papildomai čia kita diskusija, manau merginos tikrai panikuoja lygioje vietoje, aš nesityriau prg nei prieš ikelima nei leidžiasi kažką papildomai, tačiau trūkumas progesterono buvo ir gydytojai to nesprendė (ir tai buvo jų klaida o ne mano kaip paciento)