perfo parašė:
Pas mus, Baden Viurtemberge, Tiubingene, vaika apvilko ligonines drabuzeliais, reikejo tik savo parsivezimui turetgimdymui buvau savo isidejus drabuzius (nors j…
Kaip tai su tais pačiais? Taip greitai viskas įvyko? 🙄😅
perfo parašė:
Pas mus, Baden Viurtemberge, Tiubingene, vaika apvilko ligonines drabuzeliais, reikejo tik savo parsivezimui turetgimdymui buvau savo isidejus drabuzius (nors j…
perfo parašė:
Mes irgi iš to pačio regiono. Bet ramiau kai viską po ranka turėsiu. Tik neramu kaip čia reiks susikalbėti kai vyro šalia neleis. Nes be kalbos esu pagrinde. Visur dabar tik po viena leidžia, duok dieve jog kas pasikeistu. Arba kas beliks tai anglu bandyti, gal kas žinos ir galės bendrauti ligoninėje.
Wolfi parašė:
Mes ką tik skambinomės į kliniką, kurioje planuoju gimdyti (Hessen regionas). Tai info tokia: apsilankyti ir apžiūrėti klinikos šiuo metu neįmanoma dėl koronos; sut…
Man rugpjūčio 10 terminas parašytas. Įdomu kaip man čia bus , nes dar nieks neaišku.
Someone_Somewhere parašė:
Man rugpjūčio 10 terminas parašytas. Įdomu kaip man čia bus , nes dar nieks neaišku.
Iki rugpjūčio gal dar atšauks karantiną. O pas jus regione vyrams neleidžia gimdyme dalyvauti?
Su kalba ir man prastai. Su vyru vokiškai susišneku 🤣🤣 bet kai bus stresas gimdymo metu, bijau, kad pamiršiu vokiečių kalbą ir nesuprasiu nei ką akušerė sakys, nei ką vyras... O jeigu ir vyro neleis, tada išvis nežinau kaip bus 😬😬
Sveikos mamytės😊 Vokietijoj gimdysiu antrą kartą tai truputi pasidalinsiu patirtimi. Esu iš Hesseno žemės, bet nemanau, kad tai svarbu, nes galvoju, kad kiekviena ligoninė turi savo tvarką. Mažylei reikėjo turėti tik rūbelius keliaujant namo, o visa kita davė, nors žinoma jai norite galite rengti savo rūbeliais, pampersai ir visokie merliukai buvo ligoninėje. Pati kai gimdźiau su savo naktinukais, bet nepamenu ar siūlė ligoninės ar ne, nes visa sąrėmių laiką pragulėjau vonioje. Manau, kad daiktų sąrašas panašus kaip Lietuvoje, tik ligoninėje čia dar buvo ir mamoms įvairūs įklotai, servetėlės. Mano gimdymas numatomas birželio 15d. dėl esamos situacijos turbūt visose ligoninėse nebevyksta ekskursijos, bet manau vistiek reikia prisiregistruoti gimdymui. Aš telefonu pasiskyriau terminą ir rytoj eisiu į ligoninę, turėtų mane apžiūrėti ir duoti popierius kuriuos reikia užpildyti. Ligoninės puslapyje turėtų būti informacija parašyta. Mano atveju į ligoninę dabar turiu eiti viena, neleidžia eiti su palydovais ar vaikais. Taip pat parašyta, kad gimdyme gali dalyvauti vienas žmogus, bet lankytojų neįleidžia ir nėra teikiamos mokamos palatos. Bet gal dar per dvi savaitės gali kas pasikeisti, tokios naujienos iš mano ligoninės.
Wolfi parašė:
Panasiai, pagimdziau per 3 valandas
atvaziavau jau su pradejusiu atsidarinet kakleliu, paskui labai greitai atsidare pilnai... kelnes tik numove ir tadam, gimdziau su tik su savo marskineliais su kuriais atvaziavau
as irgi del kalbos bijojau, irgi galvojau, bus stresas, pamirsiu kalba, nieko nesuprasiu... bet viska supratau, tik del vaistu angliskai klykiau
Mes irgi iš to pačio regiono. Bet ramiau kai viską po ranka turėsiu. Tik neramu kaip čia reiks susikalbėti kai vyro šalia neleis. Nes be kalbos esu pagrinde. Visur …
Kur tiksliau gyvenat?
Wolfi parašė:
Aš irgi pagimdžiau kaip stoviu
Pasirodo būna ir pirmų greitų gimdymų
Na bet kad neišgąsdinčiau, kad į ligoninę nespėsit tai dar pridursiu, kad sąrėmiai tai tris paras truko
Mes irgi iš to pačio regiono. Bet ramiau kai viską po ranka turėsiu. Tik neramu kaip čia reiks susikalbėti kai vyro šalia neleis. Nes be kalbos esu pagrinde. Visur …
Aš irgi dėl kalbos pergyvenau. Bet beveik visos akušerės kalba angliškai (mano atveju iš 4 viena nekalbėjo, bet ji mokėjo rusiškai/lenkiškai, nors man tai nepadėjo
). Bet kuriuo atveju visos buvo labai geranoriškos. Nuostabaus gimdymo visoms nėštukėms, nepergyvenkite, klausykite savo kūno ir viskas bus gerai
As per savo gimdyma trim kalbom kalbejau, buvo labai juokinga, man dare cp. Ateina neurologas angliskai paaiskino kur epidura durs, salia buvo turbut praktikantas, tai su juo rusiskai kalbejau, o daktaras kuris siuvo vokietis buvo😂 bijojau kad is tos baimes nesusikalbesiu vokiskai...🙈 tikrai del kalbos nebijokite, tikrai atsiras kas kalba angliskai😉
Ps. Pas mane vyrui leido dalyvauti, kaip supratau daug kas ir nuo pamainos priklauso.
P.p.s. Vyras padejo atsinesti daiktus iki koridoriaus duru, ten ileido tik viena mane ir vyrui liepe palaukti. Apmove kojnes, aprenge, pagulde i lova ir isveze, vyrui leido padeti stumti mano lova iki pasiruosimo kabineto, patikrino ar vaikas neapsivertes vis dar ir tada lyg tarp kitko paklause daktare vyro mano ar dalyvausite, o mes atsakeme taip. Buvome labai nustebe☺
perfo parašė:
Kur tiksliau gyvenat?![]()
88250 Weingarten
14 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai