Lin-lin parašė:
pati darėt? kaip apkepėt?
Pati. Su tempura kepiau 🙂
Lin-lin parašė:
pati darėt? kaip apkepėt?
GimGim parašė:
o kaip reikia su ja kepti ? esu nusipirkusi pakelį tempūros, lygtai kažką tokio

bet net nežinau, kaip taip imti ir kepti. gal galit smulkiau?
ačiū
(pačius sušius moku pasidaryti
)
Viletux parašė:
Noriu, 🤣 (patinka man jūsų patiekalai, tokie įvairūs)
Oi, ačiū. Turbūt gyvenant svetur, nori-nenori (dažniausiai noriu😁) tenka domėtis tos šalies kulinariniu paveldu, tai ir virtuvėje tos įvairovės atsiranda☺️.
Viletux parašė:
Pietums paprasti makaronai, nes mamai svarbu pasidesertint buvo 🤣
O jūsų šis desertas tai kaip iš Prancūzijos "pâtisseries"/prestižinių kepyklėlių☺️👍.
Pineapple parašė:
Galima receptą? Kaip skonis?
Galima, galima. Skonis toks sakyčiau švelnus, nesausas, purios, lengvos "tekstūros". Tik vat dėl varškės... Pas prancūzus ji labiau primena grietinės ar natūralaus jogurto konsistenciją, nes varškė ten maišoma su grietinėle (nežinau kodėl jie nelabai mėgsta tos tokios mūsų tvirtos lietuviškos varškės, nes man prancūziškoji per riebi ir ne visur tas pats "efektas" gaunamas kepiniuose), tad jei dėsit lietuvišką varškę, gal rezultatas bus ne toks🤔. O gal ir Lietuvoj yra kažkas panašaus į minėtą "produktą"... Va, ant lėkštutės šaukšteliu "pakabinau" palyginimui 
Pagrindui
250 gr miltų
125 gr kamb. t. sviesto
40 gr cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
50 ml pieno
Šiek tiek druskos
Įdarui :
500 gr varškės
100 ml grietinės
3 kiaušiniai
40 gr kukurūzų krakmolo
135 gr cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
Sumaišyti 250 gr miltų su 125 gr minkšto sviesto (supjaustyto kubeliais).
Suberti cukrų, vanilinį cukrų, truputį druskos ir po to po truputį pieną.
Suminkyti tešlą, padėti šaltai 30 min.
Iškocioti tešlą ir padengti ja 25 cm skersmens skardą (pateptą sviestu), tešlos dugną subadyti šakute. Padėti šaltai, kol pagaminsime įdarą.
Įdarui sumaišyti 500 gr varškės, 100 ml grietinės (dėjau vietoj jos varškės), 3 kiaušinių trynius, kukurūzų krakmolą, cukrų ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti.
Baltymus išplakti iki purumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Gautą įdarą supilti į skardą ant jau iškočiotos tešlos.
Kepti 200°C temperatūroje (aš sumažinau gan greit iki 180°C, nes viršus per greitai kepė) apie 40 min.
Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir palaukti 5 min. Tada atsargiai apversti ant "grotelių". Skardą nuimti ir palaikyti taip apverstą pyragą 5-10 min (taip įdaras išlieka neįdubęs ir "tvirtesnis").
Lin-lin parašė:
o kaip reikia su ja kepti ? esu nusipirkusi pakelį tempūros, lygtai kažką tokio
Dariau pagal instrukcija ant pakuotes. Pas mane kitos firmos, tai raso, kad 80g tu miltuku sumaisyti su 100ml vandens. Tai pasidariau tokia kosyte ir joje apvoliojau sushiu ritinelius. Kepiau ikaitintam aliejuj fritiurinej kol apskrudo biskiuka tempura. Ir viskas. Istraukus is aliejaus supjausciau gabaliukais 😊
GimGim parašė:
Dariau pagal instrukcija ant pakuotes. Pas mane kitos firmos, tai raso, kad 80g tu miltuku sumaisyti su 100ml vandens. Tai pasidariau tokia kosyte ir joje apvolioja…
fritiūrinėj visą panardinot,..aišku. neturiu fritiūrinės, turbūt nelabai ir pavyks man. ačiū
Lin-lin parašė:
fritiūrinėj visą panardinot,..aišku. neturiu fritiūrinės, turbūt nelabai ir pavyks man. ačiū![]()
Galit ir keptuvej, esu ir keptuvej darius, tik biskiuka daugiau aliejaus pilkit, kad puse ritinelio apsemtu 😊 ir apversit paskui kita puse. Lygiai tas pats gaunas. Tik si kart buvau issitraukus fritiurine, nes kriksto dukrai prisireike bulvyciu 🙈 tai tuo paciu ir sau sushius pasikepiau 🙂
mama1992 parašė:
Sveikos! Pirmadienio meniu![]()
Kokia cia sriuba? Kaip daret? Lb jau skaniai man atrodo 😊
Aiste1559 parašė:
Kai malonumas tampa darbu. 😊
Ogo 😲 tobula, o gal jus Vilniete ir darote pgl uzsakyma?
2 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai
17 testuotojų vertinimai