Egleee2 parašė:
Labas rytas.tai į dekretą išleidžia 7 nėštumo mėnesį? 😇 niekaip neapskaičiuoju kada imt atostogas 🙈
Ne anksčiau, nei suėjus pilnoms 30 sav.
Egleee2 parašė:
Labas rytas.tai į dekretą išleidžia 7 nėštumo mėnesį? 😇 niekaip neapskaičiuoju kada imt atostogas 🙈
Ne anksčiau, nei suėjus pilnoms 30 sav.
Ar gali individualios veiklos pajamos ištempt nga sprendimo priėmimo laiką?
pateikiau 2 dieną, o dar jokio atsakymo.. prieš tai buvusius nga, tai porą dienų ir atsakymas būdavo, plius kovinukų grupei yra kas pateikė 2 dieną ir jau pinigų laukia
tai toks pamąstymas iškilo.. nors ta ind veikla man jokios įtakos neturi, nes nga pagal pirmus einu
E-ienė parašė:
Ar gali individualios veiklos pajamos ištempt nga sprendimo priėmimo laiką?pateikiau 2 dieną, o dar jokio atsakymo.. prieš tai buvusius nga, tai porą dienų…
Sprendimas priimamas per 10d.d. nuo darbdavio pateiktų duomenų dienos.
Laura86S parašė:
Sprendimas priimamas per 10d.d. nuo darbdavio pateiktų duomenų dienos.
aš neturiu darbdavio
E-ienė parašė:
Ar gali individualios veiklos pajamos ištempt nga sprendimo priėmimo laiką?pateikiau 2 dieną, o dar jokio atsakymo.. prieš tai buvusius nga, tai porą dienų…
Aš ir pateikiau 2 dieną. 3 dieną skambino iš sodros ir prašė pateikti SAV deklaraciją už gruodį kuo greičiau, nes kol nepateikiau už gruodį, tol skaitausi nedrausta motinystės draudimu ir negali priimti sprendimo dėl išmokos. Ir prašė pateikti kuo greičiau, nes info ilgai vaikšto. Pateikiau iškart po skambučio, bet iki šiol sprendimo nėra dar. Ir nors SAV deklaracijos statusas tą pačią dieną pasikeitė į "priimta", bet suformavus suvestinę apie sukauptą stažą, gruodis dar neatsispindi ten. Matyt nesuvaikščiojo info dar
Dabar mačiau jau kažkur sodros psl rašo, kad sumokėjus VSD iškarto pateikti ir sav deklaraciją nelaukus kito mėnesio. Būčiau žinojus tai iškart būčiau pateikus, bet maniau, kad pateikt galima tik kitą mėnesį nuo 1 iki 15 dienos
Tai gal jūs irgi nepateikėt dar SAV už gruodį, tai ir laukia, o jei pateikėt, tai info nesuvaikščiojo dar turbūt.
O kad NGA eina pagal kito vaiko skaičiavimus tai jie nežino. Jūs pažymėjote prašyme, kad skaičiuotų pagal palankesnį variantą, o kol negaus SAV už gruodį, tol negali žiūrėti kuris palankesnis. Bent aš taip suprantu
saulute322 parašė:
Aš ir pateikiau 2 dieną. 3 dieną skambino iš sodros ir prašė pateikti SAV deklaraciją už gruodį kuo greičiau, nes kol nepateikiau už gruodį, tol skaitausi nedrausta…
Man niekas neskambino, gal būtų paskambinę, jei kas negerai, nes aš stažą turiu reikiamą išmokai, nes vis dar esu VPA
o ta individuali tik kelis mėnesius vykdoma, nu įdomiai dabar, o kas tas SAV?
E-ienė parašė:
Man niekas neskambino, gal būtų paskambinę, jei kas negerai, nes aš stažą turiu reikiamą išmokai, nes vis dar esu VPAo ta individuali tik kelis mėnesius vykdoma…
Stažą ir aš turiu, bet norint gauti išmoką, turi būti sumokėtas VSD ir pateikta SAV už paskutinį mėnesį einantį prieš NGA atostogas. Bet čia taip jei vykdai tik ind.veiklą. Kaip būna vykdant ind.veiklą ir būnant VPA nežinau
SAV tai deklaracija, kuri teikiama kai kas mėnesį savarankiškai moki VSD. Jije nurodoma už kokį mėnesį, nuo kokios sumos ir kiek sumokėjai VSD.
Sveikos. Gal kuri buvo panašioje situacijoje. Arba žino atsakyma😊 Šiuo metu esu antrus metus VPA ir laikiuosi kito vaikelio. Prieš pastojant su pirmu vaikeliu dirbau pagal darbo sutartį. Ir prisiduriant antais metais pradėjau vykdau IV . Vaikelis gims kai dar būsiu VPA. Ar individualios veiklos pajamos paveiks NGA? Ir kada reiktų perašyti pirmo vaiko VPA , kad neprarast pinigėlių?
saulute322 parašė:
Stažą ir aš turiu, bet norint gauti išmoką, turi būti sumokėtas VSD ir pateikta SAV už paskutinį mėnesį einantį prieš NGA atostogas. Bet čia taip jei vykdai tik ind…
bet suprantat, mano vpa ne iš individualios veiklos pajamų, o jūs, kaip suprantu visiškai su ind veiklos pajamom, todėl jums reikia mokėti, pildyti ten kažką, kad gautumėt, kaip priklauso, o pas mane ten kas yra, tai jokios įtakos nedaro, plius aš nenoriu, kad pagal jas skaičiuotų, nes jos yra mažesnės, nei jau užfiksuotos su pirmais vaikais
reiks pasiskambint į sodrą paklaust, arba tiesiog laukt
dar kaip tik radau atsakymą, kai bendaravau lapkričio mėn gyvai su sodra, tai vadinasi viskas gerai turi būt, tereikia sulaukti, iki penkt jau manau turėtų duot sprendimą
"Individualios veiklos pajamos yra vertinamos apskaičiuojant išmoka tik tuomet, jeigu nuo jų yra sumokėtos VSD įmokos. Jeigu įmokos nesumokėtos, tai apskaičiuojant išmoką tos pajamos nėra vertinamos."
12 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai