_Karamelė_ parašė:
Čia dar iš sodros puslapio:
😵💫
_Karamelė_ parašė:
Čia dar iš sodros puslapio:
😵💫
Liutukas30 parašė:
Pasimeciau... kaip cia geriau, nes NGA gavau tikrai labai daug. Antrus metus VPA gaunu 800€, o pas vyra beroc alga 600€ i rankas ofiacialiai, tai gautu tik kelis si…
Beje, pirmo vaiko VPA galit nebūtinai vyrui perrašyti. Galima seneliams, gal pas juos alga didesne🙂
Liutukas30 parašė:
Sveikos, labai tikiuosi kad cia man kazkas patars nes visiskai jau nieko nebesuprantu su tom ismokom. Esme ta, kad esu dekrete su vaikuciu ir jam 2 metai sueis 11 m…
Perrasykite VPA vyrui nuo tos dienos, nuo kurios eisite i NGA - pvz. jei i NGA iseinate rugpjucio 15 d, tai ir pildote, kad VPA nutraukiate nuo 14 d, o vyras pildo kad nori gauti nuo 15 d. Tokiu atveju patirsite maziau nuostoliu. Vyrui mokes minimalia ismoka, nes pajamos mazos.
Jei neperrasysite vyrui VPA, tai gausite tik NGA. VPA negausite nei 1 cento, nes NGA ismoka jau bus 78 % jusu kompensuojamo atlyginimo. Tokiu atveju, papildomi 300 eurai yra geriau, nei 0.
minimac parašė:
Perrasykite VPA vyrui nuo tos dienos, nuo kurios eisite i NGA - pvz. jei i NGA iseinate rugpjucio 15 d, tai ir pildote, kad VPA nutraukiate nuo 14 d, o vyras pildo …
O gal zinote kaip yra su tais NPD? Pamenu su pirmu vaikuciu pirmais metais rasiau sodroje kad netaikytu man to NPD(patare darbe buhaltere), idomu dabar su antru vel reiks pasirinkti ar ji taikyti ar ne? Ir ka geriau pasirinkti kai jau esi dekrete?🤔 juodas miskas cia man🙁
Liutukas30 parašė:
O gal zinote kaip yra su tais NPD? Pamenu su pirmu vaikuciu pirmais metais rasiau sodroje kad netaikytu man to NPD(patare darbe buhaltere), idomu dabar su antru vel…
Netaikiau, smagu gaut nemažas sumas po deklaracijų
grįžusi po VPA ir darbe prašysiu netaikyt
Liutukas30 parašė:
O gal zinote kaip yra su tais NPD? Pamenu su pirmu vaikuciu pirmais metais rasiau sodroje kad netaikytu man to NPD(patare darbe buhaltere), idomu dabar su antru vel…
Bent jau mano nuomone, netaikyti. Geriau po to susigrazinti, nei moketi.
O viska jums skaiciuos kaip su pirmu vaiku, tik VPA ismokos skirsis del pasikeitusios tvarkos, tai galite daugmaz pasilyginti su pirmu vaiku.
creativeweirdo parašė:
Ar jau nebegalima seneliams perrašyti vaiko priežiūros išmokų, jog jie gauna išmoką ir dirba antrais metais? Nes konsultantė minėjo, jog taip nebegalima
Galima, tik išmoka ir atlyginimas kartu sudėjus, negali viršyti to DU, iš kurio buvo paskaičiuota išmoka
kristute1 parašė:
Nuo vasario grįžtu į darbą, VPA baigiasi balandį. Antrų metų išmoka perrašyta vyrui. Tai aš tik suderinu su darbu, nutraukiu savo VPA, abu dirbam, o vyras už tuos l…
Taip
16 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai
tai dar tas laiko spaudimas..