2022.11.17 13:56 (prieš 3 m.)
linspi parašė:
Sveikos, aš pasidalinsiu savo istorija, gal tiesiog pasiguosiu. Pradėjo vyrukas lankyti darželį nuo rugsėjo purmos dienos, kadangi į darbą jau planuoju kovą išeiti,…
Pirmus 3 mėnesius darželyje vaikai keičiasi mikroflora ir adaptuojasi prie sociumo, tad šie mėnesiai dažniausiai būna sudetingi nes tai snargliai tai kosulys, tai stresas. Vaikučio imunitetas formuojasi iki 3 metų, tad natūralu, kad serga vos tik kontaktą paturejus, darželyje vaikai maži, kažkokių atstumu nėra ir pan, kontaktas labai didelis. Tad realiai nėra ko stebėtis. Šis etapas praeis, susiformuos imunitetas ir bus lengviau. Vyresneli vedem nuo 2 su puse metukų, kol apsiprasto daug laiko praėjo. Realiai tik šiais metais normaliau darželį lanko, buvo momentas kai praeitais metais nevedem 2 mėnesius. Sunkiai adaptavosi darželyje tiek fizine tiek psichologine prasme. Tad teko pralaukt ta etapą. Dabar džiaugiamės nes lankant antrus metus tikrai matosi progresas ir tos ligos lengvesnės, temperatūra retas reiškinys, dažniau slogos, kosuliai, bet vis tiek išlieka tendencija savaitę per mėnesį nevesti dėl peršalimų ar virusų.
Mazesniojo nevedem, nes kaip jau anksčiau minėjau rankinukas 😅 ir dėl to, kad ne vedimas čia jei tik pora dienų per mėnesį nueina..
Dėl alergijų geriau pasikonsultuokite pakartotinai su daktaru, mano abu daug kam alergiški ir tos alergijos nėra tik viduriavimas, vidurių kietiejimas ar kažkokie bėrimai. Alerginės reakcijos gali pasireikšti ir sloga ir kosuliu, imituoti peršalimą. Mano vyresnysis turi bronchine astma, kuri pasireiškia dažniausiai dėl alergenų, kartais išprovokuoja ir virusai. Darželyje sutvarkius mityba ir jam nebevalgant alergenų tikrai situacija pagerėjo.