2025.10.30 21:09 (prieš 6 mėn.)
Ar labai griežtai laikėtės GD dietos? Atrodo prisižiūrėjau ką valgiau, saldumynų, bandelių nevalgiau kasdien, tik retsykiais, nors apetitas padidėjęs smarkiai. Bet ypatingai buvau pamėgusi bulvių patiekalus nėštumo pradžioje. Paskui jų beveik atsisakiau, kai pradėjo sakyti, kad vaikas į didžiąją pusę auga. Jis į didžiąją pusę buvo jau nuo pat pirmo ultragarso. Bulvės man pirmo nėštumo metu, kai turėjau GD keldavo smarkiai cukraus kiekį kraujyje, ypač keptos.
Prieš kiekvieną valgymą daržoves valgau, kad pristabdyti tą cukraus kiekį kraujyje, vadovaujuosi tokia knyga ,,Gliukozės revoliucija", renkuosi viso grūdo produktus, bet į porcijų dydį nelabai kreipiau dėmesį, nors kai turėjau GD su pirmu nėštumu, tai atsimenu lyg ir porcijų dydis buvo svarbu.
Na, iš tikro gan neramu dėl tokio vaiko svorio ir dar dėl to, kad oficialiai GD nenustatė, nors tikėtina, kad aš jį turiu, nes ir vaikas didelis, ir vaisiaus vandenų šiek tiek daugiau. Šie 2 dalykai gali būti susiję su GD. Taip man pasakojo ginekologas, pas kurį tik ultragarsui lankausi. Jau geriau būtų nustatę GD, tai bent būčiau buvusi endokrinologo priežiūroje.
Na, greitu metu eisiu pas savo ginekologę, prašysiu siuntimo pas endokrinologą (taip rekomendavo ginekologas, pas kurį lankausi ultragarsui) ir tada, jei nustatys man GD, apsilankysiu klinikose apžiūrai ir tarsiuos ten ką toliau daryti, kada skatinti ir panašiai...