2019.05.27 14:14 (prieš 7 m.)
Viletux parašė:
Iš karto turiu argumentą į: "ten gyvena šeimos ir giminės-" tai jie ir balsuoja, ar ne? Juk jie savo balsus patys sugeba išreikšti. Ir dar didžioji dalis tų gimin…
Na praktinę prasme taip, bet ir kita karta išlaikys jūs. Tokia sistema. Tie pagyvenę asmenys irgi išlaikė jūsų praeitą kartą. Taip sudaryta sistema. Jūs išlaikote pensininkus, o jūs išlaikys jūsų vaikų karta.
Kadangi žmonės kurie turi turtą, moka taip pogi mokesčius, jie turi galimybę pretenduoti į Lietuvos valdžios rinkimus, dar pažiūrėkite kad tie patys emigrantai Lietuvoje turi įmonių kurie irgi moka mokesčius, o galų gale didesnis procentas lietuvių keliauja gydytis į Lietuvą, ten taip pat moka pinigus, sumos didelės, ir privalo apsidrausti, o galų gale dėl lietuvių sistemos deklaracijos klaidų dauguma mūsų privalėjo mokėti Sodros draudimą. Tad teoriškai mes teisių irgi turime. Bet aš jau sakiau, man asmeniškai neįdomu, aš nedalyvauju nors ir moku Lietuvoje mokesčius ir dabar gaunu netgi alga Lietuvoje. Bet kaip ir sakiau man tai neįdomu, jūsų šalis jūs ir rinkite, tik manau teisių turi irgi kiti lietuviai ☺️