Leely parašė:
Radau santa.lt 16 chromosomos 1,5 mb ilgojo peties delecija![]()
![]()
Tai čia VVT gal metu nustatė? nes jei daro smulkiai tai dublikacija ir delecijas aptinka.
Genetiniai tyrimai nėštumo metu atliekami siekiant nustatyti, ar būsimas kūdikis neturi genetinių ligų. Skaityti
visą straipsnįLeely parašė:
Radau santa.lt 16 chromosomos 1,5 mb ilgojo peties delecija![]()
![]()
Tai čia VVT gal metu nustatė? nes jei daro smulkiai tai dublikacija ir delecijas aptinka.
liukas parašė:
Kaip supratau is Vandenu cia, o dabar tira is musu abieju su vyru kraujo. Isvada parasyta: neaiskios klinikines reiksmes pokytis
Leely parašė:
Kaip supratau is Vandenu cia, o dabar tira is musu abieju su vyru kraujo. Isvada parasyta: neaiskios klinikines reiksmes pokytis
Neramu, bet reikia sulaukti jūsų su vyru tyrimų. Labai linkiu ramybes ir kad viskas išsispręstu.
liukas parašė:
Neramu, bet reikia sulaukti jūsų su vyru tyrimų. Labai linkiu ramybes ir kad viskas išsispręstu.
Lauksim o kas be lieka....vel jokios ramybes
Leely parašė:
Lauksim o kas be lieka....vel jokios ramybes![]()
Turbūt savaites laike maždaug pateiks rezultatus
O pas kokia jus genetike?
Leely parašė:
Lauksim o kas be lieka....vel jokios ramybes![]()
Aš tikiu ir linkiu kad viskas būtų ok. Žinau kad LB sunku, tačiau.pilvelio gyventojui reikia jūsų ramios
liukas parašė:
Turbūt savaites laike maždaug pateiks rezultatus
O pas kokia jus genetike?
Pilo parašė:
Aš tikiu ir linkiu kad viskas būtų ok. Žinau kad LB sunku, tačiau.pilvelio gyventojui reikia jūsų ramios![]()
Bandau ramiai kazkaip laukt, bet aisku neisiena...visai nusiramint neiseis.... as pas Natalija Krasovskaja
Leely parašė:
Supeantat kai as apie ta tyrima nieko neismanau, tai nezinojau ko ir klaust...pasake truksta vienos dalies... kokiu reikalu galima smulkiau?
Man genetike pries darant vvt siek tiek aiskino ir piese ant lapo kaip atrodo ir kas buna, kai truksta kokios nors chromosomos dalies. Pamenu, jog sake, kad tokiu atveju svarbiausia issiaiskinti ar ta dalis numigravo ir "prisiklijavo" prie kitos chromosomos peties, ar tos dalies apskritai nera. Tiksliai nusakyti kokios bus pasekmes- sudetinga. Jeigu tiesiog truksta dalies, tai galimai tik augant vaikui pasimatys ar tai tures kokios nors itakos. Viskas priklauso nuo to, kokia informacija buvo koduojama dingusioje chromosomos dalyje. Kaip buvo musu atveju, tai genetike sake gali buti nuo visiskai jokiu pastebimu pasekmiu, iki pvz. negalejimo susikaupti, sunkumu mokykloje, issiblaskymo, uzsispyrimo ir pan. Bet veliau atejo atsakymai, jog kariotipai tvarkingi.
Is pradziu buvo kalba, kad reikia tirti ir mane, kad zinotume kokios kilmes chromosomu mikrodeliacija. Pagal kilme butu buve galima spresti ir apie galimas pasekmes vaiko sveikatai. Taciau atejus geriems vvt ir kariotipams, manes nebetyre.
Primenu, kad pas mus viskas prasidejo nuo blogo Nipt.
Melisss parašė:
Man genetike pries darant vvt siek tiek aiskino ir piese ant lapo kaip atrodo ir kas buna, kai truksta kokios nors chromosomos dalies. Pamenu, jog sake, kad tokiu a…
O man buvo prisca bloga, (nipt nedariau) VVT geri, ir dabar tyre kariotipus, kur parode trukstama dali...dabar tirs vyro ir mano krauja....
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai