Mėlyna Rasa parašė:
Ir aš gavau GD su 5.21
Dabar testuoju, tai tokios normos numatytos:
Tai 5,3 dar norma skaitosi? 🙈
Dažniausiai gestaciniu diabetu moterys suserga 24–28 nėštumo savaitę, tačiau naujų diabeto atvejų gali būti fiksuojama ir bet kuriuo kitu metu. Skaityti
visą straipsnįMėlyna Rasa parašė:
Ir aš gavau GD su 5.21
Dabar testuoju, tai tokios normos numatytos:
Tai 5,3 dar norma skaitosi? 🙈
Elsmi-na parašė:
O kas yra ta griežta dieta? Aš stengiuosi sveikiau maitintis, bet kartais jis rytais pakyla, kai iš vakaro ir jokių "nuodėmių" neprivalgau. Kartais kaip tik, ir su …
Sveikiau, tai nereiksia, kad tinka GD. Pvz, moliugu sriuba sveika, bet ten tik angliavandeniai, tai su GD netinka
rinkites zemo glikemijos indekso produktus. Angliavandeniu turi buti dietoje, bet stenkites balansuoti patiekalus, kad kartu butu baltymu ir riebalu. Daug darzoviu (ne bulviu, ne virtu morku, ne burokeliu ir ne moliugu :D).
O tai gal kas turit kokį pavyzdinį meniu? Arba žinot, kur būtų gaima jį gauti? Man viskas naujiena, jaučiuosi pasimetusi visiškai... Suprantu, kad labai individualiai visoms tie cukrūs gali reaguoti, bet vistiek kažkaip norisi susigaudyti, kaip tuos riebaus, baltymus derinti, ir kokie produktai ko turi 🙈
Nėra tokių, aš, pamenu, guglinau visokius diabetininkų receptus, nepasirodė man labai skanu. Tiesiog pradžioj išimt miltinius, išimt kas su cukrum, atsisakyt kepto keptuvėje, visiškai sumažint vaisius, bulves, o paskui po truputį į atradimus. Lieka pieno produktai, mėsos priduktai, žuvis. Iš esmės prisitaikai ir nėra labai blogai. Beje, Vilnietėms labai rekomenduoju restoraną Skonis Panoramoje, ten man labiausiai patiko, kai norėjosi kažko skanaus per Gd. Yra sveikuolių meniu, tuno kepsnys fantastinis.
Magdalena13 parašė:
Nelabai suprantu savo rodikliu. Rytais 5,3-5,4. Dienos metu va oietums suvalgiau nemazai bulviu koses su padazu ir burokeliu salotom su majoneU. Tikrai apsivalgiau…
Pasekit glucose goddess instagram. Ten daug info kaip tie cukrai kilnojasi.
Kadangi nesulaukiau savo 3 lygio endokrinologo Santariškėse, nuėjau privačiai. Gydytoja buvo nustebusi, kad manęs niekas anksčiau niekur nepriemė. Pas mane visi rodikliai nuo pat pradžių buvo didesni, nei 5,4. Paskyrė insuliną. Pradžiai minimaliom dozėm, po to žiūrėti kaip reaguos organizmas. Dėl mitybos, aš visai buvau apribojusi angliavandenius, jokių bulkų, bulvių, labai retai kruopas valgiau. Gavau rekomendaciją vartoti daugiau angliavandenių, nes pas mane ir ketonų buvo rasta nuo pat nėštumo pradžios. Žodžiu, išėjau biški ramesnė, bet dar labiau nusivylusi valstybinio sektoriaus gydytojais...
Vis dar laukiu vizito pas endo santariškėse. Nueisiu išgirsti kitos nuomonės.
Kitas klausimas, ar insulinas GD diagnozės metu kompensuojamas? Šįkart pirkau pati, bet vaistinėj stebėjosi, kodėl man jis nekompensuojamas...
Na, aš santariškėse irgi nesulaukiau vizito, nuėjau privačiai, beje, irgi santariškėse, tie patys daktarai mokamai ir nemokamai konsultuoja. Nes, na, tau pasako gd, o paskui eilė mėnesį laiko, tai kaip gyvent, iš interneto pasiskaitai, bet tai ir viskas.
Insulinas kompensuojamas.
Ermelinda parašė:
Na, aš santariškėse irgi nesulaukiau vizito, nuėjau privačiai, beje, irgi santariškėse, tie patys daktarai mokamai ir nemokamai konsultuoja. Nes, na, tau pasako gd,…
Na man endokrinologė poliklinikoje sakė dar neskubėti registruotis. Siūlė tik lapkričio vidury, nors pirminis rodiklis buvo 6.1, o prieš gliukozės tirpalo tyrimą 5,4. Sako, pas jus viskas normaliai, pakoreguokite mitybą ir pasirodykite santariškėse tik lapkričio vidury... Taip ir likau nesupratusi...
Tiesiog rašau savo istoriją, kad kitos merginos nepasimautų ant tokių rekomendacijų. Ypač jei pakeista mityba nesutvarko rodiklių...
12 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai