SunMoon parašė:
Labai, retas LT gydytojas, kuris palaimintu gulima rezima. Juk, cia gamta 🙈 o skystinancius vartoti -butina
Todel kartais gerai ir grieztai laikytis savo nuomones ir reikalauti is gydytojo tam tikru dalyku
Jeigu gimdos kaklelis ima trumpėti ne prieš pat gimdymą, o ankstyvesniu nėštumo laikotarpiu, kyla persileidimo arba priešlaikinio gimdymo rizika. Skaityti
visą straipsnįSunMoon parašė:
Labai, retas LT gydytojas, kuris palaimintu gulima rezima. Juk, cia gamta 🙈 o skystinancius vartoti -butina
Todel kartais gerai ir grieztai laikytis savo nuomones ir reikalauti is gydytojo tam tikru dalyku
Irvutė parašė:
Zinoma, kad kartociau. Jei atsimenat mane is kitos temos, tai kartociau ir viska viska nuo pradziu, ne tik gulima rezima.
Pavyzdžiui man Santariškėse išleidžiant pasakė jokio gulimo režimo nereikia, o mano gydytoja kiekvieną kartą paklausia ar guliu. Nuo 32 sav šiek tiek atsipalaidavau ir pradėjau daugiau vaikščiot - to rezultatas per dvi savaites -1 cm nuo kaklelio. Vėl guliu. Kai klausiau gydytojos ar reikia gerti skystinančius - sakė taigi į wc nueinat, dar kelis kart atsistojat per dieną (arbatos pasidaryt, į lauką trumpam) tai tada nereikia 🤷♀️
Čia Klaipėdoj ir iš ligoninės išleidžiant ir mano pačios gydytoja pasakė gulimas režimas
aišku iki wc, pasiimti valgyti
svarbiausia sakė nesėdėti
skystinančius kadangi naudoju tai nieko niekas ir nerekomendavo.. aišku moksliškai jau daug straipsnių parašyta, kad gulimas režimas nepadeda.. bet manau tiesioginis kaklelio spaudimas tikrai neprideda pliusų.. kai guli vis tiek ne taip spaudžiasi, ir mažiau veriasi..🤞
son3 parašė:
Čia Klaipėdoj ir iš ligoninės išleidžiant ir mano pačios gydytoja pasakė gulimas režimasaišku iki wc, pasiimti valgyti
skystinan…
Tai vat, norint sumazinti kaklelio verimasi ir spaudima i ji- tik gulejimas. Aisku, dar priklauso, kokia jo verimosi priezastis.
Maskyte parašė:
Pavyzdžiui man Santariškėse išleidžiant pasakė jokio gulimo režimo nereikia, o mano gydytoja kiekvieną kartą paklausia ar guliu. Nuo 32 sav šiek tiek atsipalaidavau…
Na tai jei minimaliai pavaikstot, tai nezinau, gal nereikia. Mano atveju buvo grieztas gulimas rezimas, jokiu pasivaiksciojimu ar pasedejimu. Valgiau guledama, skaiciau guledama, ner vaikui pleda neriau guledama, pakeltos kojos, dubuo, o po galva tik viena pagalve. Taip 3 menesius. Galvos po 3-4 sav neploviau.... bet zinot, kiekvienos ir bukle skirtinga buvo. Mano kaklelio beveik nebuvo like ir gydytojai sake galiu bet kada pradet gimdyt nuo 25 savaites...
son3 parašė:
Čia Klaipėdoj ir iš ligoninės išleidžiant ir mano pačios gydytoja pasakė gulimas režimasaišku iki wc, pasiimti valgyti
skystinan…
O man tai klausimas, kaip tiek tyrimai buvo atlikti, jeigu sitiek moteru pasakojimu su laimingom pabaigom, kurios laikesi gulimo rezimo 🤔
Isviso, kaip gali teigti, kad itakos vaikaciojimas neturi, kai net priezasties pasakyt, kodel taip vyksta negali 🤷♀️ Na bent jau mano atveju gydytojai negalejo atsakyt, kas itakojo verimasi. Tik keletas prielaidu buvo, bet tai nera 100 proc atsakymas, kad tas ar anas
Irvutė parašė:
Na tai jei minimaliai pavaikstot, tai nezinau, gal nereikia. Mano atveju buvo grieztas gulimas rezimas, jokiu pasivaiksciojimu ar pasedejimu. Valgiau guledama, skai…
Man kadangi su antru nestumu kartojasi ta pati situacija tai jau puse lupu sneka apie kaklelio nepakankamuma, bet toki pusetina...
o viska darau irgi gulint :/ galva plaunu kas dvi savaites 🙈 bet jau jauciu nebeikgai tempsiu 😔 vis dilgcioja tarp koju... net gulint buna taip sudiegia...
Na su tuo gulimu režimu drysčiau paprieštarauti, išgulėjau ištisai du mėn su 2 cm. Tik atsistodavau tempimas į apačia buvo. Buvo klinikų skyriaus vadovės paskirtas griežtas gulimas režimas (bet minėjo, kad ji skiria tik išimtinais atvėjais) ir paskyrė vaistus nuo kraujo krešulių susidarymo. Tai taip ir buvo.. kol gulėjau tol gerai. Net į tualeta buvo sunku nueit nuo to tempimo. O apie kaku net nesneku. Amžinai microlax.. nu ir ką jūs galvojat. Grįžtu namo, leido pavaiksčiot po namus ten valgyt pasidaryt lengvai neskubant ir panasiai. Ir po 6 dienų pagimdžiau.. nes nebegulėjau griežtai. Tai nežinau. Jei kartotųsi situacija nieko kitaip nedaryčiau o tik gulėčiau vistiek
o po tokio ilgo gulėjimo joooo... pradedi vaikščioti ir atrodo svyla padai ir siela :))) be to siūlau pasidomėti kodėl gulimas režimas moterims nepadeda. Ne dėl to kad jūs galvojat kad dar blogiau pasidaro ir greičiau pagimdai. O nerekomenduoja vien todėl kad moterims pradeda čiuožt stogas, pradeda psichologiskai panikuot ir kaip ir sakė Meilė Minkauskienė va tokios pagimdo daug greičiau nei tos kurioms neskiriama gulimo režimo, bet jei esi psichologiskai stipri ir moki nuramint save su lyg diena tai tas gulimas režimas tikrai padės
Lėlytė2 parašė:
Na su tuo gulimu režimu drysčiau paprieštarauti, išgulėjau ištisai du mėn su 2 cm. Tik atsistodavau tempimas į apačia buvo. Buvo klinikų skyriaus vadovės paskirtas …
Va, man naujiena buvo, kad neskiria del psichologiniu dalyku. Gal ir logiska, kad nenori didesnio streso kelt, bet man net nebuvo minties tokios, kad kaip baisu cia dabar gulet 🤷♀️ As gulejau ir dziaugiaus, kad guliu ir beibi pilve auginu. Man asmeniskai buvo stresas vaikscioti, o guledama sau ramiai be gimdos sukietejimu ir atsipalaidavusiu pilvu tik dziaugiausi, kad turiu tokia galimybe padaryti max
tas gulejimas laikinas gi, bet baisu budavo pagalvoti apie zmones, kuriems tai nelaikina, o iki gyvenimo galo....
Irvutė parašė:
Va, man naujiena buvo, kad neskiria del psichologiniu dalyku. Gal ir logiska, kad nenori didesnio streso kelt, bet man net nebuvo minties tokios, kad kaip baisu cia…
Man irgi tas gulėjimas mažiausiai streso sukeldavo.. ypač su pirmuoju vaiku... dabar kartais neviltis apima, kad negaliu palakstyt su vyresnėliu, ar elementariai pasirūpinti juo be kitų pagalbos. Bet kai kažkam pasakau, kad jau 4 mėn lovos režimo tai visi labai užjaučia 🤷♀️🥺
Lėlytė2 parašė:
Na su tuo gulimu režimu drysčiau paprieštarauti, išgulėjau ištisai du mėn su 2 cm. Tik atsistodavau tempimas į apačia buvo. Buvo klinikų skyriaus vadovės paskirtas …
Jei tikrai paskirtas medikų griežtas gulimas režimas , viskas su tuo yra gerai, blogai yra tada, kai pačios moterys sau ji priskiria, nes ne visada tai nepakenkia ir padeda. Aišku įvairus spektras yra tokių situacijų ir jos visos skirtingos .. bet aš po savo patirties isitikinau, kad ši režimą skirti gali tik gydytojai...
12 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai