erntik parašė:
Sveiki,
Taip, nuo sekancios dienos po pratesto dekreto pabaigos.
erntik parašė:
Sveiki,
Taip, nuo sekancios dienos po pratesto dekreto pabaigos.
Leja- parašė:
Laba diena, kaip ir susijes klausimas su dekretinemis, kaip ir nelabai. Esu registruota uzt, gaunu ismokas, rugseji gavau nga ismoka, si menesi uzt ismoka kur kas m…
Taip.
Kita menesi galimai nebegausit, jeigu motinystes ismoka didesne nei nedarbo draudimo ismoka.
Jolanta-K@J mama parašė:
Taip.
Kita menesi galimai nebegausit, jeigu motinystes ismoka didesne nei nedarbo draudi…
Apskritai nebegausiu? Ismoka buvo skirta iki kovo menesio
Jolanta-K@J mama parašė:
Taip.
Kita menesi galimai nebegausit, jeigu motinystes ismoka didesne nei nedarbo draudi…
Jolanta, jūs matosi daug suprantate, gal pakomentuosite mano situaciją?🙏🏼
Esu VPA iki 2023-05-15, kol dukrai sueis 2m.
Laukiuosi vėl ir numatytas gimdymo terminas 2023-03-06 (NGA nuo 2022-12-26, bet galiu eiti ir vėliau).
Ar tesingai suprantu, kad tuo pačiu metu negaliu gauti VPA išmokų už vieną vaiką ir NGA išmokos už kitą vaiką? Ką tokiu atveju daryti? Prieš išeinant į NGA perrašyti likusias VPA išmokas vyrui? Bet ko gero perrašymą reiktų susitvarkyti iki 2022m pabaigos? Nuo 2023m lyg ir nebelieka tokios galimybės? Ar perrašius tuos kelis mėnesius nesumažės mano VPA išmokos už gimsiantį vaiką?
Ir ar vyras, jeigu gaus VPA išmokas pvz 2023 sausio-birželio mėnesiais, galės pasinaudoti tuo pilnai apmokamu tėvystės atostogų mėnesiu 2023 kovą?
Leja- parašė:
Apskritai nebegausiu? Ismoka buvo skirta iki kovo menesio
Taip. Arba gausit vel skirtuma. Cia jau jus tik galit paziureti kokia yra motinystes ismoka to menesio (sodroi motinystes ismoka isskaidyta i menesius) ir kokia nedarbo draudimo ismoka.
_Rūta_ parašė:
Jolanta, jūs matosi daug suprantate, gal pakomentuosite mano situaciją?🙏🏼
Na galit, tik kad antro vaiko NGA ismoka bus mazesne. Taip, pries einant i NGA perleisti pirmo vaiko ismokos gavima vyrui.
Nesvarbu. Po nauju metu VPA tvarka keiciasi tik gimusiems 2023 metais.
Perleidus vyrui, vyras ir gaudines, tai neitakoja jusu ismokas.
Tevystes atostogomis gales pasinaudot, bet negaus uz ta laikotarpi vaiko prieziuros ismokos, gaus tevystes ismoka.
Kulverstuka parašė:
Sveikos, o per kiek laiko nuo vaiko gimimo tetis gali išeiti menesiui atostogu? Iki vaikui sueis 1 metai, ar ne?
Taip. Bet jeigu jau paciam gale imti nori, tai kai vaikui sueis 11 men pats veliausias terminas.
Jolanta-K@J mama parašė:
Na galit, tik kad antro vaiko NGA ismoka bus mazesne. Taip, pries einant i NGA perleisti pirmo vaiko ismokos gavima vyrui.
Labai Jums ačiū!!🙏🏼
10 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai