artemide parašė:
sveiki, gal galit patikslinti, jei išėjus į dekretą nebus daugiau jokių pajamų, dirbama pagal darbo sutartį reikėtų reikti prašymą, kad NPD būtų taikomas? teisingai…
Taip
Nėštumo ir gimdymo atostogos (NGA) yra 126 kalendorinių dienų atostogos, į kurias galite išeiti, kai nėštumui sueina 30 savaičių. Skaityti
visą straipsnįartemide parašė:
sveiki, gal galit patikslinti, jei išėjus į dekretą nebus daugiau jokių pajamų, dirbama pagal darbo sutartį reikėtų reikti prašymą, kad NPD būtų taikomas? teisingai…
Taip
Sveiki, gal kas galės atsakyti, vyras gavo atleidimo lapelį, t.y. paskutinė jo darbo diena bus š.m. gruodžio 1 d., o sausio pradžioje laukiame mažylio. Jei jis tuo metu bus užimtumo tarnyboje, ar galės gauti Tėvystės išmoką? Ar išmoką galima gauti tik dirbant pagal darbo sutartį, ar turint individualią veiklą?
Pumpukas parašė:
Sveiki, gal kas galės atsakyti, vyras gavo atleidimo lapelį, t.y. paskutinė jo darbo diena bus š.m. gruodžio 1 d., o sausio pradžioje laukiame mažylio. Jei jis tuo …
Ne.
Taip.
Liepa321 parašė:
Sveiki, o gal žinot ar dekreto išmoka bus tokia pati kai išeinu į kito vaiko dekretą negrįžus į darbą po prieš tai vaiko (3metus buvau pasiėmusi, neišbuvau net piln…
Žymėkit tą ,,pagal palankesnį,, langelį, nes kitaip gali netyčia pagal išmokas skaičiuot, tai bus centai nuo dabar gautų centų 😬
Pumpukas parašė:
Sveiki, gal kas galės atsakyti, vyras gavo atleidimo lapelį, t.y. paskutinė jo darbo diena bus š.m. gruodžio 1 d., o sausio pradžioje laukiame mažylio. Jei jis tuo …
vyras per pirmus vaiko metus gai ta menesi panaudot, tad kai isidarbins tegul ir pasinaudoja ;)
Mano vyras nuo 2023 m.liepos mėn.turėjo individualią veiklą,o pagal darbo sutartį dirba nuo 2025 m. Balandžio 28 d. Ar jis galės išeiti 1 mėn.tėvelio atostogų ir gauti išmoką? Jeigu išeis iš darbo iki gimus kūdikiui (numatoma data 11-12), išmoką vis tiek turės teisę gauti?
Sveikos, grįžau į darbus po vaiko priežiūros atostogų. ir po poros mėnesių sužinojau, kad vėl laukiuosi gal žinote kaip skaičiuosis man dekretas? nes kiek žinau skaičiuoja paskutinių 12 mėnesių pajamas, bet aš 12 mėn. nebespėsiu išdirbti tai įtrauks į skaičiavimus tuos tuščius mėnesius be pajamų?
Sunshine- parašė:
Sveikos, grįžau į darbus po vaiko priežiūros atostogų. ir po poros mėnesių sužinojau, kad vėl laukiuosi gal žinote kaip skaičiuosis man dekretas? nes kiek žinau ska…
Prasymuose zymesit, kad skaiciuotu is palankesnio vidurkio ir skaiciuos is to DU kaip pirmam.
Jolanta-K@J mama parašė:
Prasymuose zymesit, kad skaiciuotu is palankesnio vidurkio ir skaiciuos is to DU kaip pirmam.
Ačiū už atsakymą!
16 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai