Meshka parašė:
Man irgi pirmine hipertenxija, aspirina geriau nuo pat nestumo pradzios (tiksliau dar mebesi iki pastojimo pradejau gerti). Dopegyt geriau, jeigu gerai pamenu, 6 ar…
Su pirmagimiu gėriau dopegyt 8, namų sąlygomis, sako, max dozė, poto ligoninėje koregavo su antrais vaistais kartu, galimai jūsų minėtu lebatololiu, bet jau greit vaikiukas buvo priimtas į pasaulį🙈. Dabar kolkas 6, penktadienį keliauju į dienos stacionarą, spręs dėl tolimesnio paskyrimo. Tik mano problema ta, kad man kyla tik viršutinis, apatinis retai kada būna didesnis nei 80. Tai kai per daug nusimuša, jau žemiau 70, labai prastai jaučiuosi taip pat.
O dėl dopegyt vartojimo po nėštumo, šiek tiek rizikinga, mažai kas apie tai kalba, bet šis vaistas po gimdymo kiek skatina į pogimdyvinę depresiją. Kadangi tiek jums, tiek man, hipertenzija pirminė, tai po pirmojo gimdymo rekomendavo kuo anksčiau nutraukti ir konsultuotis su gydytoja, kad paskirtų žindymui draugiškus vaistus. Gaila, jog apie tą depresiją iš gydytojų tai girdėjau tik iš dviejų, tačiau studijų metu, farmakologijos dėstytoja labai plačiai nagrinėjo vaistų poveikį nėštukėms.