Oksana D. parašė:
Naudojot namuose, kai mokinosi vaikščioti?
Taip. Įsigijom, nes vieną kartą su trenksmu atbulas ant galvos krito ir daug išgąsčio apturėjom.
Oksana D. parašė:
Naudojot namuose, kai mokinosi vaikščioti?
Taip. Įsigijom, nes vieną kartą su trenksmu atbulas ant galvos krito ir daug išgąsčio apturėjom.
AkVilke parašė:
Tik nesupykit už nuomonę, bet man atrodo su tokiais dalykais daugiau žalos nei naudos 🤔
Čia kalba eina ne apie bumptelėjimus. Kai vaikas mokosi vaikščioti - iš pradžių mokosi stotis. Būna atsistoja, išsitiesia visu ūgiu ir griūna ant grindų atatupstas kol dar lygsvaros gerai nelaiko. Mes neturim kilimų, visur parketas. Tai tas šalmas tikrai man nervų sutaupė. Jis lengvas ir medžiaginis, pralaidus orui. Ir tikrai nėra taip, kad vaikui neišsivystė savisaugos instinktas. Šitą šalmiuką man užrodė draugė, kuri turi tris vaikus.
Aguona2023 parašė:
Prikaupiau klausimų![]()
Žinoma, kad yra nuo ko nuvargti, jūs gi mama. Kai augini antrą, trečią, nori nenori išsigydai supermamytės sindromą, nes tiesiog fiziškai tai tampa nebeįmanoma. Man prižiūrėti pirmą vaiką morališkai ir fiziškai buvo sunkiau, nes pirmą kartą viską žinai tik teoriškai, gauni daug skirtingų patarimų, nuolat ieškai informacijos pasitikslinimui, nerimauji. Na, ir pats vaikas iki 1,5 m. neturėjo normalaus miego režimo, o nuo 11 mėn. jau vaikščiojo ir visad buvo labai aktyvus, reikėjo nuolat iš paskos bėgioti.
Gimus dukrai, aš jau kita mama. Rami, nestresuoju, kažkiek net susierzinu kai kiti erzinasi dėl niekų, auginu vaikus taip kaip pati noriu, o norisi visiško zen. Antras vaikas ramus (nes mama juk diktuoja emocijas), darbus darausi savo tempu, nepersistengiu, bet kadangi viską planuoju - pasidarau visai nemažai. Negaliu sakyti, kad vyras padeda, nes būtų netikslu. Kai pirmajam vaikui buvo arti 2 metukų, vyras darbe susiderėjo sąlygas, kad dirbtų pilnai iš namų, tad kartu su manim augina vaikus, tarp darbo susitikimų turi pertraukėlių, kurių metu daro savo buitinius darbus, rūpinasi namais, vaikais, šunimis. Tik kartais į svarbesnius darbo susitikimus, konferencijas tenka nuskristi. Dabar jau susidėliojome tokį ritmą, kuris patogus visai šeimai. Gyvenam gana pailsėję, vargstam tik tuomet, kai vaikai serga. Bet iš pradžių taip irgi nebuvo, sūnų porą metų prižiūrėjau daugiausia aš, be to, prie viso to dar studijavau savarankiškai ir ruošiausi egzaminui. Tad tikriausiai visiškai nenusivaryti nuo kojų padėjo požiūris. Optimizmas. Mokėjimas pasijuokti pro ašaras ir galiausiai atkaklumas prašant pagalbos, nuolatinis argumentavimas vyrui, kodėl mums reikia jo namuose. Galiausiai pramušiau.😁
Aguona2023 parašė:
o kaip nešiojat savo kudikius? sodinat ant rankos ar tik gulsčiai?
Nesodinu, sūnus pats pradėjo mėginti sėstis apie 6-7mėn., kai tvirtesni nugaros raumenukai buvo, tuomet jau pasėdėdavo rankutėmis tarp kojų pasirėmęs, tai įtariu, kad ir su mažąja panašiai bus.
Update: ne taip klausimą perskaičiau. Ten komentaras dėl sodinimo.
O atsakant į klausimą - viena ranka apglėbiu vaiką po pažaistim, kita prilaikau užpakaliuką (vaikas nusuktas nuo savęs).
Kadushke parašė:
Tiesą sakant, imčiau pačius papraščiausius, be jokių skonių (su skoniais gal labiau vyresniems vaikams, kai jau prasideda išsidirbinėjimai dėl valgymo). Firma ne ta…
Aha, visa šeima geriam tuos pačius skystus, ir mažiukams duodam, ir šunims. 😅 Tik dozė skiriasi.
Gimle parašė:
Žinoma, kad yra nuo ko nuvargti, jūs gi mama. Kai augini antrą, trečią, nori nenori išsigydai supermamytės sindromą, nes tiesiog fiziškai tai tampa nebeįmanoma. Man…
Buvau visiškai rami, antras vaikas viskas žinoma, bet dėja vaikas neramus. Tai galiu pasakyt šitas neveikia. Jums pasisekė kad ramus vaikas gimė
tiesiog mama ramiau žiūri į vaiko neramumus tada
Gimle parašė:
Žinoma, kad yra nuo ko nuvargti, jūs gi mama. Kai augini antrą, trečią, nori nenori išsigydai supermamytės sindromą, nes tiesiog fiziškai tai tampa nebeįmanoma. Man…
Buvau visiškai rami, antras vaikas viskas žinoma, bet dėja vaikas neramus. Tai galiu pasakyt šitas neveikia. Jums pasisekė kad ramus vaikas gimė
tiesiog mama ramiau žiūri į vaiko neramumus tada
Gimle parašė:
Mes be jokių šalmukų mokinomės, pora kart ir gerai krito, bet gana greit išmoko saugotis. Jei mamai ramiau aš už šalmuką, bet žinau kad visur neapsaugosi, batute koją susilaužė, bėgo krito dantuką biški nusilaužė, o dar dviračiu mokinsis važiuot ir t.t. tai tų traumų dar bus. Aišku galvą norisi pasaugot
Aš tai nuo mažens taip esu išmuštruota tvarkos ( mamos) kad net neužmiegu , kai koks indas ne spintelėje būna
tad namai tikrai gan tvarkingi pas mus, vyras dirba nuo 8 iki 17 h, tad vakarais ir savaitgaliais turiu pagalbos daug, pasiskirstom darbus .Maistą planuoju savaitei, dažbiausiai gaminu dviem dienom.Užmarinuoju kažką iš vakaro ir gaminu greitus patiekalus orkaitėj rankovėje ar tokiam puode kur įdedi ir gamina tau
na indai į indaplovę iškart purvini keliauja, nieko ant paviršiaus nepalieku, bet čia sakau aš užaugus su pedante, tai man akis trūkčioja netvarką pamačius
gamint man geriausia kai vaikas būdrauja , nes kai miega vis kažkas tai nukrenta ar ką ir turiu klausyt ar direktorė nepabudo. Kažkaip taip ir sukuos, bet mano vaikas gan ramus ir išmiega naktį praktiškai be prabudimų , tad aš pailsiu naktį ir dieną galiu daugiau nuveikt. Bandykit daryt kaip jums patogiau, nes visi labai skirtingi, tad svarbiausia nepersistengti , jus geriausia mama net kai kambariai neaptvarkyti
smile_iuke parašė:
Oho, puse namu issivezat 😲 uz bagaza jauciu brangiau gavosi nei uz skrydi 🤣
Ačiū, mes jau atostogaujame🤩💕
Šiaurėsbanga parašė:
Aha aš irgi pastrigau šitoj vietojšluoju vintede dabar visokius įdomesnius žaislus gal jam tiks? nupirkau kubus medžiaginius, metalafoną, bugnelį, kažkokį senso…
Maniškei šiandien lygiai 5 mėn. Man osteopatas šiandien sakė, kad po savaitės ar dviejų jau pradėti sėdėjimui treniruotis.
Nevaida parašė:
Mano kaip tik dabar aktyviai domisi ir žaidžia kilimelyje, tampo viską, apžiūrinėja intensyviai. Jam daug įdomiau nei kai buvo mažesnis
Mano visai nebeįdomu, nėr tem ką veikt.
9 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai