Vabaliukas09 parašė:
Aš turiu gyvūną namuose kate. Už tai galiu tikrai pasakyt jog man nenormalu jog vaikas paragauja maisto juk pati tai neragaujat tiesa ?
Aš tai ragauju tas pačias krevetes, kokias ir katei duodu. O katė ragauja to paties brandinto steiko, kurį valgau aš.
O ir sauso maisto tokia sudėtis, kad už mūsų mitybą praktiškai geresnė. Visokios ten aliaskos lašišos, saulėje džiovinti pomidorai ir t.t. Visiškai nieko neatsitiktų suvalgius
Bėda ne tame, iš ko tas maistas, o tame, kad tokiam susmulkintam ir sugranuliuotam pavidale jis neskanus, nepatrauklus. Žmonės turbūt yra vieninteliai gyviai, kuriems rūpi maisto išvaizda, estetika.
Mano vaikai neparagavo katės maisto, bent jau kiek man žinoma. Bet jei būtų paragavę - mažiausiai dėl to sukčiau galvą.
O šiaip apie pavojingus daiktus.
Peilių neduodu, bet viens maniškių trimetis būdamas pats svogūnus pjaustė, neaštriausiu, o dantuotu peiliu. Žinoma nepaliekamas vienas patalpoje. Nuotraukos šokiravo gimines. Jo tėtis yra laisvalaikio šefas, tai na - čia kaip mechaniko sūnus žaistų su kokiu veržlėrakčiu, ania.
Kitas mano vaikas, trimetis, su didelėm siuvimo žirklėm sklaidėsi ir karpė visokius dalykėlius. Labai talentingas vaikas, nerealiai gerai piešiantis, pripiešiantis šimtus lapų. Jo smulkioji motorika labai išlavinta nuo mažens. Žirkles duodama prižiūrėdavau tik tiek, kad su jomis nepasileistų kurnors bėgti. Niekada nesusižeidė pirštų ir nebuvo netgi arti to. Gyvai mačiusius žmones, tas vaizdas, kaip jis darbuojasi žirklėmis, irgi šokiravo ir "nervai neatlaikė".
Norvegai darželyje vaikams duoda ir žirkles, vinis, plaktukus, pjūkliukus ir t.t. - ar nebijosi leisti į kolektyvus, Vabaliuk, jei pasikliauji vien tik "saugia aplinka"?