filterama parašė:
Šita diagnozė gali išvaryti iš proto. Turėjau patirtį su nelabai empatiška endokrinologe, kuri mane ant tiek išgazdino paskambinus ir pasakius "JUMS REIKIA BŪTINAI …
Mūsų patirtis labai panaši
Bet be pridurkės ginekologės, kuri paskambino lygiai kaip Jums ir pasakė, jog rašo ekstra siuntimą į klinikas (lyg aš jau mirčiau), dar vyras (irgi gydytojas) aprėkė, kad esu nutukusi, tai dabar man diabetas, vaikui turbūt bus diabetas ir t.t. ir pan. Su vyru mes jau rusiškais keiksmažodžiais kalbėjomės. Biški pagalvojus prisiminiau, kad mano cukrus visą gyvenimą toks. Pagūglinau. Tiksliai - būčiau ne nėščia, tai būtų norma, bet, kai nėščia, tai ne norma. Tik niekas negali paaiškinti, kodėl tas mano cukrus nėštumo metu sumažėti turėtų ir kaip tas turėtų įvykti. Ir šitą fokusą, kad nėščiosioms sumažintos normos, jie gal prieš 10 m. sugalvojo. Niekad tokių cirkų nebuvo. Prieš vizitą pas 3 lygio endokrinologę maitinaus idealiai, tai net 5 nesiekė. Pasakiau, kad su diagnoze nesutinku ir kad prieš tyrimą buvau priryjus kokį kilogramą apelsinų iš vakaro (kas yra tiesa). Mano suskė ginekologė man net nebuvo pasakius 12 val. nevalgyti prieš tyrimą. Tai III lygio endokrinologė padarė tyrimus iš venos kraujo, iš piršto ir net neberašė, kad diabetas. Jokių aparačiukų negavau ir nenaudojau, gimdžiau kur pati noriu ir be jokių skatinimų 39 savaitę. 40 savaitę dukra natūraliu būdu prasidėjus gimdymui natūraliais gimdymo takais gimė 3005 gr. Dar vaikui siūlė cukrų matuoti gimdymo namuose, nes esą neaišku, ar man tas diabetas buvo, ar ne (visi gydytojai visų vizitų metu stebėdavosi: Tai ar Jums yra gestacinis diabetas, ar nėra? Jūsų ginekologė įrašiusi, bet III lygio endokrinologė nepatvirtino"). Matuoti naujagimei cukraus irgi nesutikau (kam ją badyti). Žodžiu, gydytojai gali tik rekomenduoti. Liepti jie nieko negali. Ir jei nesutinkate su ta jų diagnoze, tai niekas Jūsų negali priversti nei pirštų badytis, nei važiuoti skatinimams 39 savaitę, nieko. Man vienintelė baimė buvo, ar mane priims gimdymo namai, į kuriuos norėjau (ne III lygis). Priėmė be jokių problemų.
Badytis pirštus visą nėštumą su 5.1 ar 5.2 man išvis atrodo kažkokia beprotybė.
Ai, dar ir tos jų gliukozės negėriau. Atsisakiau. Nors mėgino įtikinėti, kad "privaloma". Bet kai atsakiau, kad, mano žiniomis, privalomas tik psichiatrinis gydymas teismo sprendimu nebesiginčijo.
Tad nebijokite brėžti ribų.