2013.05.23 14:49 (prieš 13 m.)
Oi, kiek dabar yra pagerintos salygos ligoninese, tai nepalyginsi tikrai, kad tarkim ir pries tuos 10 metu...
Tarkim, as gimdziau Siauliu Motinos ir Vaiko klinikoje. Nu nezinau, ko ten dar gali zmogus noreti, kai ir taip visi patogumai privalumai yra. Gimdyklos grazios, patogios, jaukios ir siltos. Nebereikia laipioti is lovos i lova, kaip anksciau...Gali saremiauti, kaip nori...ir ant kamuolio, ir sukurineje vonioje, ar vaikstant ir t.t. Dabar viskas modernu ir mobilu. Yra dusai, sukurines vonios, kamuoliai...nu zodziu, ko panoresi ta ir gausi. Palatos grazios, siltos, patogios...yra ir su saldytuvais, ir su televizoriais, ir su dvigulem lovom, gali pasilikti vyras kartu. Tai nesuprantu, ko dar reikia? Kiti gyvena daug prasciau, negu ligonineje. Bent jau man asmeniskai nic nieko netruko, buvau apsokineta, apziureta, ko norejau, ta gavau...ir nei vienam neidejau ne lito i kisene. Dabar vel ruosiuosi gimdyti ten pat ir tikiuosi, kad isvaziuosiu is VMK tik su geriausiais ispudziais.
Kartais atrodo, kad tas gimdymas namuose, kaip kazkoks naujas kultas, viskas "perspausta", neva tai jaukiau ir patogiau namuose, neva saugiau ir t.t. Nu man asmeniskai, kad ir ta greitoji stovetu po langu, arba galetu, net pinigu pasiulyti, ne uz ka negimdyciau namuose. Viskam yra savas laikas, sava vieta.
Aisku, cia pasirinkimo reikalas, bet man vien pagalvojus, kad kai kurios moterys gimdo namuose, pasidaro baisu...kad ir kaip graziai apibudintu nuostabu gimdyma namuose, tai nekelia daugiau graziu ir teigiamu minciu.