Saulėlydis parašė:
Na aš 41m gimdžiau. Nieks neskyrė nėštumo metu jokio aspirino
Ar esate turėjusi persileidimų, nesivystančių nors vieną? Ar preeklampsiją kada? Tada reikėtų nusiraminti. Užteks ir 75 mg...
Saulėlydis parašė:
Ar esate turėjusi persileidimų, nesivystančių nors vieną? Ar preeklampsiją kada? Tada reikėtų nusiraminti. Užteks ir 75 mg...
Tūla parašė:
Ar esate turėjusi persileidimų, nesivystančių nors vieną? Tada reikėtų nusiraminti. Užteks ir 75 mg...
Taip, esu turėjus 2 persileidimus vienas paskui kitą prieš 3metus. Bet tuo metu sutapo su skydliaukės sutrikimu ir atsiradusia autoimunine liga. Bet po to pradėjau lauktis ir per tuos 3metus gimė dvi mažiausios dukrytės, kurių vienai dabar 2metai, o jauniausiai 7sav. Ir nieks nerekomendavo man aspirino ar dar kažko.
Emmaa40 parašė:
Aš gimdžiau 41 m.tai man irgi buvo skyrę gerti aspirina, neatsimenu tik dozės, bet man atrodo 150 mg. Mano ginė sakė, kad dabar visoms vyresnėms skiria preeklamsijo…
Aš tik galvoju ar tas 150 nėra tikrai per daug. Juk tai kaip pusė normalaus ir stipraus aspirino tabletės! Mano daktarė maikę plėšia, kad ne. Aukščiausios kategorijos genetikė-ginekologė sakė galėjo būti kraujavimas dėl aspirino vartojimo. Nors tą 150 pastaruoju metu gėriau net ne kasdien, o kas antrą dieną. Vieną dieną 150 mg, kitą dieną 75 mg...
Saulėlydis parašė:
Ne nuo amžiaus priklauso. Yra preeklampsijos rizikos skaičiuoklė. Joje suveda nėščiosios duomenis, vaikelio echoskopijos duomenis ir pažymi, ar darytas preeklamsijos žymuo ar ne. Tai to paties amžiaus nėščioji viena gali turėti riziką, kita ne. Man klinikose kaip skaičiavo, tai pagal echo didelė rizika, pagal amžių, buvusius nėštumus ir mano ligas - maža (tipo aš labai jauna ir sveika 😂). Bendras balas ant ribos. Nusprendė remtis echoskopija, kitaip sakant labiau apsidrausti. Aš kai truputį bailė, tai aš irgi už tai, kad geriau apsidrausti. Geriu aspiriną ir neimu į galvą. Turiu nelabai kokių pavyzdžių aplinkoje (kai po gimdymo jau viena koja karste buvo), tai ir visokių baimių pas mane pilna. Juo labiau, kad mane dabar pusiau 3 lygyje prižiūri ir dar mano ginės su klinikų ginės nuomonės sutampa dėl profilaktikos. Tai dvi skirtingos galvos manau jau kažką tikrai supranta. Jeigu abi sakytų, kad nereikia, tai vadinas ir nereikia 🤷🏻♀️
Shaltupe parašė:
Ne nuo amžiaus priklauso. Yra preeklampsijos rizikos skaičiuoklė. Joje suveda nėščiosios duomenis, vaikelio echoskopijos duomenis ir pažymi, ar darytas preeklamsijo…
Svarbiausia ką gydytojai sako, o ne forumas.
būna prisiskaito ir pradeda daryt ko nereikia.
Gruodis24 parašė:
Nieko man neskyrė, tai tikrai ne 'visoms skiria'.![]()
Bet spaudimą vis pasimatuodavau ir pas gydytoją svertis kas tris savaites eidavau.
Tūla parašė:
Aš tik galvoju ar tas 150 nėra tikrai per daug. Juk tai kaip pusė normalaus ir stipraus aspirino tabletės! Mano daktarė maikę plėšia, kad ne. Aukščiausios kategorij…
Dar atsiminiau, kad lyg ir man skyrė dar ir dėl to,kad svėriau daugiau, nei reikia🙂 aš tuk neatsimenu, koks jiekis man buvo paskirtas, bet tikrai nemažas, nes aš irgi visur info ieškojau ar ne per didelis kiekis ir kai susirinkau visą info, apsiraminau kad viskas gerai ir gėriau kiekvieną dieną man rodos iki 36 sav.
O jums kraujavimas nuo aspirino buvo?
Gruodis24 parašė:
Nieko man neskyrė, tai tikrai ne 'visoms skiria'.![]()
Bet spaudimą vis pasimatuodavau ir pas gydytoją svertis kas tris savaites eidavau.
Gal ne visoms, gal daugeliui🙂 Bet aš, kad ir gėriau sąžiningai kiekvieną dieną iki 36 ,sav., bet vistiek po to nuo kokios 37 sav.man taip pradėjo spaudimas kilt, kad net skatinti reikėjo, termino nesulaukus... Nors šlapime baltymo nebuvo rasta, bet spaudimas kilo stipriai...
Shaltupe parašė:
Ne nuo amžiaus priklauso. Yra preeklampsijos rizikos skaičiuoklė. Joje suveda nėščiosios duomenis, vaikelio echoskopijos duomenis ir pažymi, ar darytas preeklamsijo…
Ne visais tikrai atvejais. Aš sveriu nedaug. KMI apie 19. Man ta gydytoja net normaliai echoskopu nežiūrėjo. Nėra jokios rizikos. Vis tiek rekomenduoja gerti. Dabar daugumai vyresnių rekomenduoja. Rizika yra mano amžius ir tiek. Antifosfolipidinis sindromas tirtas ir nenustatytas. Aspirinas pagerina kraujotaką ir mažina preeklampsijos riziką, kuri dėl amžiaus gali būti dažnesnė.
Niekas nepasakys dabar nuo ko kraujavimas buvo. Išorėje jo nesimatė. Bet viena gydytoja įtaria, kad nuo 150 mg aspirino.
4 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai
23 testuotojų vertinimai