Mano mergaite laisvai sneka prancuziskai, pilnais sakiniais, gramatika normali, geriau uz mane kartais pasako 🤦♀️😬 daineles dainuoja, zodziu nepraleidzia, svetimi pilnai supranta ir susikalba, kai ji nori su jais kalbeti.
Lietuviskai viska supranta, as vienintele su ja kalbu kasdien lietuviskai, nes tetis prancuzas. Kai pradejo skiemenim kalbet, pirmiausiai prasilauze lietuviu kalba.. O veliau tik prancuziskai sneket pradejo, atsako irgi tik prancuziskai, nors as tik lietuviskai sneku (kai mes dviese). Kai kalbam su seneliais lietuvoj ji vis daugiau ir daugiau persako lietuvisku zodziu. Bet tikrai ne sakiniais ir ne visai taisyklingai.
Angliskai supranta siek tiek, moka "su gimimo diena" angliskai sudainuot, moka "how are you", gyvunus.. Bet musu aplinkoj yra ir britu, bei daraelyje keli vaikai britai.
Neverciu kalbet lietuviskai, nors man labai svarbu, kad galetu su seneliais susisneket.. Sako padeda vaikams bendravimas su kitais lietuviu vaikais, o ne su suaugusiais, tai vis pasiskambinam su draugem, kuriu vaikai tokio pat amziaus, susitinkam, kai atvaziuojam i LT, tikiuosi prasimus ir snekes 🤞 kolkas nespaudziu, laukiu..
- Pradžia
- Tinklalaidė
- Planavimas
- Nėštumas
- Vaikas
- Šeima
- Namai
- Skaičiuoklės
- Forumas
- Skelbimai
- Atsiliepimai
- Straipsniai apie vaikus