123Miglė123 parašė:
Šiandienos pokalbis, vakarinis su auklėtoja privertė susimąstyti, nes auklėtoja išreiškė, kad tai nėra pavėluota adaptacija, o yra kaprizas, nes kaip šiandiena ja p…
Va cia linkas seminaro
123Miglė123 parašė:
Šiandienos pokalbis, vakarinis su auklėtoja privertė susimąstyti, nes auklėtoja išreiškė, kad tai nėra pavėluota adaptacija, o yra kaprizas, nes kaip šiandiena ja p…
Va cia linkas seminaro
Aigust parašė:
Va cia linkas seminaro
Mūsų tai auklėtoja darželio labai faina, buvo susirinkimas prieš darželį, pati pravedė paskaitėlę kaip palengvint vaikui adaptaciją 😊
Majaap parašė:
Mūsų tai auklėtoja darželio labai faina, buvo susirinkimas prieš darželį, pati pravedė paskaitėlę kaip palengvint vaikui adaptaciją 😊
Mums buvo paskaitele su psichologe J. Bortkeviciene, ji musu darzo psichologe. Bet as tai ir pamirsau, ka ji kalbejo, ir ji daugiau abstrakciai. Butent tame seminare nemazai visokiu praktiniu patarimu kaip pvz piesti su vaiku piesini ir per piesini paprastai paaiskinti, kad visi eina i darbus/ darzelius, o vakare visi namie susitinka. Butent sitas maniskei labai patiko ir begdavo pries darza paziuret piesinio ir "prisimint", kokia cia ta tvarka viskas vyksta. Bet kaip ir sakau, nespejom daug kazko isbandyti, nes sirgo, kai klausiau seminara, tada 4 dienas ejo i darza ir dabar jau antra savaite vel serga 🤦♀️
Aigust parašė:
Mums buvo paskaitele su psichologe J. Bortkeviciene, ji musu darzo psichologe. Bet as tai ir pamirsau, ka ji kalbejo, ir ji daugiau abstrakciai. Butent tame seminar…
O ar buvo patarimų, jei mama neeina į darbą, o lieka su leliuku namie?
Mūsiškis tik neseniai pradėjo lankyt. Nuėjo 3 dienas, tada savaitę neejo ir vėl šią savaitę eina.
Taip laviruoju ir sąžinė graužia būna, kai ryte verkia, kad nenori į darželį, bet vedu. Tiksliau vyras nuveda, aš pasiimu. Auklėtojos labai geros, tai jaučiuosi, kad gerose rankose jis, ir nešioja ir paguodžia vaikus. Paskambina pasakyt, kaip jam sekasi, kad nurimo ir žaidžia, tai nereikia visa diena galvot kaip jam sekasi. Kol kas leidžiu tik iki pietų, turbūt neskubėsiu palikt miegot, kol nejausiu, kad pats pasiruošęs ar kol auklėtoja nepasakys.
leila123 parašė:
O ar buvo patarimų, jei mama neeina į darbą, o lieka su leliuku namie?
Mūsiškis tik neseniai pradėjo lankyt. Nuėjo 3 dienas, tada savaitę neejo ir vėl ši…
O kokiu konkreciu patarimu del to, kad lieka mama namuose? Kazkaip to neisskyre labai, bet kas svarbu paciai mamai del savo sirdies ramybes, tai visada susiplanuoti, ka veiks, kai vaika paliks darzelyje - ar kavos isgerti, ar knyga skaityti, ar su drauge susitikti ir pan. Nesedeti namuose tiesiog galvojant, kaip tas vaikelis ten laikosi. Aisku, su kudikiu namuose gal ir nebuna minciu, ka cia dabar veikti. Tai as pvz budavo verkiu ir verkiu, reikia jau vaziuot pasiimt, o dar asaros bega. Paskui nusistaciau sau, kad galiu issiverkti, kol vaziuoju masina. O kai griztu namo - jokiu asaru. Susideliodavau, kad turiu paskaityti, padaryti valgyti, pakloti lovas ir pan. Kad nebutu tik sedejimas ir galvojimas. Man tas labai padejo. Nes be proto sunku man. Dar ir del to, kad laukiuosi ir neinu i darba. Tai labai save grauziu, kad vaikas verkia, o as vedu, nors galiu buti su ja namuose.
Na ir nekurti vaikui istoriju, kaip mama tarkim eina i darba. Sakyti tiesa, kad mama lieka namuose su broliu/ sese. Ir pasakoti, ka mama namuose veikia - tvarkosi, gamina valgyti, migdo broli ir pan. Sitoj vietoj galima pameluoti ir geriau nepasakoti, kad mama grizus ziuri telika ir valgo saldainius pvz 😀
Aigust parašė:
O kokiu konkreciu patarimu del to, kad lieka mama namuose? Kazkaip to neisskyre labai, bet kas svarbu paciai mamai del savo sirdies ramybes, tai visada susiplanuoti…
Tai aš susitvarkau ir veikt tai yra ką, nespėju prisėsti kartais ir jsu pasiimti, neašaroju, tačiau man atrodo sūnui sunkiau, kai žino, jog mama su broliu namuose. Kol sūnus darželyje tai visa meilė ir dėmesys kūdikiui, ir taip gera, kai nereikia skubėt, plėsytis, dalint save į dvi dalis. Nenoriu kad jaustųsi atstumtas. Apie darželį kalbu tik gražiai ir su kitais vaikui girdint darželio neaptariu, nes vis atsiranda klausianciu ir garsiai kalbančių kokia kančia tas darželis ir tt.
leila123 parašė:
Tai aš susitvarkau ir veikt tai yra ką, nespėju prisėsti kartais ir jsu pasiimti, neašaroju, tačiau man atrodo sūnui sunkiau, kai žino, jog mama su broliu namuose. …
Sito konkreciai neaptaria seminare. Bet as manau reikia vaikui pasakoti apie darzeli ir ne tik, kad ten bus labai faina ir smagu, bet daugiau akcentuoti, ka jis ten veiks (zais, mokysis daineliu, lipdys, pies ir t.t.), susiras nauju draugu, ismoks nauju dalyku ir t.t. Nes faktas, kad ten bus smagu - nera tiesa, nes neverktu vaikai, jei jiem ten faina butu. Tai gaunasi nesamone, nes mama pasakoja, kaip bus faina, o nuejus i darza verkt norisi. Na ir gal daugiau pabrezti, kad tetis eina i darba, jis ten ta ir ta (ivardinti konkreciai) daro, mama priziuri broli, nes brolis dar pats savimi negali pasirupinti, jis mazas, o sunus eina i darzeli ir ten ta ir ta daro, apibendrinti, kad tai visu pareiga dirbti, eiti i darza ir pan.
Bet kalbejimas irgi matyt nuo situacijos priklauso. Maniske buvo ziauriai uzisterikavus del vienos aukletojos.. As issigandau, kad su ja kazkas negerai. Paskambinau jai, pakalbejom, tai issiaiskinau, kad ta aukletoja daug demesio mano dukrai skiria ir gal maniskei tas nepatiko. Ir aukletoja sake pabandyti nieko nepasakoti apie darzeli, nebent pats vaikas kalba ir nori kalbeti. Bet neuzvedinet temu paciai. Ta beje ir per paskaita, ir psichologe patare.
man su abiem vaikais padėjo vienas dalykas, vedu į darželį ir kaip užstrigus plokštelė kartoju: dabar tu nueisi, pažaisi, tada pavalgysi, tada vėl pažaisi, pavalgysi, pamiegosi, o kai atsikėlęs pavalgysi aš ateisiu tavęs paimt. mums tikrai veikia, kažkurią dieną susivėlinau 10 min paimt, tai auklėtoja sakė, kad pavalgė vakarienę ir prie durų jau su ašarytėm, žino, kad turėjau ateit jau ir laukė. Kai jie žino kas po ko, kažkaip lengviau susitaiko, aišku kas bus, kad mama ateis. Ir minkštas žaisliukas labai padeda, saugiau, ramiau su juo vaikui.
spindis parašė:
man su abiem vaikais padėjo vienas dalykas, vedu į darželį ir kaip užstrigus plokštelė kartoju: dabar tu nueisi, pažaisi, tada pavalgysi, tada vėl pažaisi, pavalgys…
Pritariu, ir mums sitas visai padejo aiskinimas. Dar labai padeda aiskinti, kad darzelis yra jo darbelis, kaip mama su teciu eina i darba ir dirba, taip jo pareiga yra eiti i darzeli ir ten pabuti
kadangi daug aiskina visiems mazylis kaip mama ir tete dirba, tai kazkaip jam paciam daug pasididziavimo duoda, kad "dirba" ir jis
Bet pati adaptacija buvo ilga ir visokia. Pradejom nuo privataus darzelio. Tris menesius kiekviena ryta verke priduodant, bet kadangi nebuvo jokiu kitokiu pozymiu, supratau, kad cia tik issiskyrimo liudesys. Kai perejom i valstybini, matomai paaugo, kitaip viska supranta ir labai drasiai nuo pirmos dienos ejo. Tik kad serga labai labai daug
12 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai