2022.01.06 22:29 (prieš 4 m.)
Sveikos. Mano dukrytei prieš maždaug 1.5 mėnesio šeimos gydytojas iš nuplikusio pakaušio nustatė vitamino D trūkumą. Iki tol gydytojui rekomendavus daviau po 3 lašiukus, (buvau keletą dienų pamiršus suduoti.) O tada kai pasakė kad trūkumas, liepė duoti po 6 lašiukus. Po kurio laiko liepė duoti jau po 8 lašus (be jokių tyrimu). O pirmadieni po dviejų savaičių vartojimo tokios didelės dozės, klausiau kiek dar ilgai reikės vartoti tokia doze, atsakė, kad tol kol ataugs plaukuciai ant pakaušio 🤔🤷 Ar buvo kam šeimos daktaras be tyrimų liepęs tokias dozes vartoti?
Tada užsiminiau gal reikėtų vitamino D tyrimą pasidaryt, tai pradėjo sakyt, jog nereikia to tyrimo, nes tikrai trūksta vitamino ir mato prasidedančio rachito požymiu. Kaip gydytojas sake dėl to yra ir maumenėlis neuzsitraukes,minkštas. Ir šonuose išsišokę galvos kauliukai. Be to, dukrytei gulint ant nugaros ir ją keliant už rankyciu, ji nekelia galvos. Gydytojas mano, kad tai irgi dėl vitamino D trūkumo yra nusilpęs kaklo raumenų tonusas.. dėl to siūlė uzregistruoti mus pas pediatra, bet talonas negreit tik sausio pabaigoj.
P.s. aš jau nebenoriu rizikuoti dėl perdozavimo, todėl užsiregistravau kitą savaitę vitamino D tyrimui..