Ramunėlė1234 parašė:
Ka cia tuom norejot pasakyti nelabai supratau? Ko ysizeisti man?😃 ir prie ko cia kompleksai? Atleiskite bet nesupratau visiskai jusu. Gal greiciausiai jums skaudzi…
Pjaunat gryba normaliai
Ramunėlė1234 parašė:
Ka cia tuom norejot pasakyti nelabai supratau? Ko ysizeisti man?😃 ir prie ko cia kompleksai? Atleiskite bet nesupratau visiskai jusu. Gal greiciausiai jums skaudzi…
Pjaunat gryba normaliai
FIGO - pasauline ginekologų asociacija skatina gerbti moters autonomiją ir teisę rinktis gimdymo būdą. "FIGO Ethics and Professionalism Guideline: Decision Making about Vaginal and Caesarean Delivery" (https://www.figo.org/decision-making-about-vaginal-and-caesarean-delivery). Nors moters noras rinktis cezario pjūvio operciją nėra pripažįstamas kaip indikacija ir jei nėra medicinio pagrįstumo negali būti rekomenduotinas, tačiau bet kuriuo atveju, jeigu po medicininės konsultacijos moteris prašo mediciniškai nepagįsto gimdymo būdo jos noras turi būti tenkintinas. CP vertinama kaip alternatyva NG ir moters galimybė apsispręsti ir rinktis alternatyvą pripažėstama kaip savaime suprantama. Šiose etikos gairėse įvirtintos tinkamo konsutavimo del pasirenkamo CP etikos gairės. Siūlau susipažinti.
Klausimas, kaip LIetuvos medikai laikosi šitų pasaulinių etikos gairių dėl cp pasirinkimo?
Aš Dievu kaip ir tikiu kažkokia visatos jėga gal daugiau ir galvoju,kad kiekvienas žmogus atėjo į pasaulį su kažkokiu tikslu,kitą kart net sapnuoju sapnus,kurie išsipildo. Tačiau netikiu jokia religija ir tuo labiau bažnyčia visa tai nuo seno yra tam,kad mus kiršintu. Man gražu,kai žmogus kažkuo tiki arba kažkam meldžiasi,bet to neprimeta kitiems. Bažnyčia man yra institucija,kuri vis dar Lietuvoje neapmokestinta,o ima pinigus kaip nebeauka. Ir plauna senukams smegenis savo pamokslais panašiai kaip per televizija
Rašau čia nes zinau kad cia yra labai fainu nestandartiskai mastanciu nariu. o noriu padiskutuot gal net pasufleruosit atsakyma koki genealu sprendima
taigi gyvenam kaime yra viena mokykla joje dirbu bet ji tiek sovietine kad mane tiesiog nervina ir ten leidau sunu kas buvo didele tragedija ir daugiau jis ten kojos nekels. mokysis namuose. bet bandom ieskot sprendimu kaip galetume pakeist gyvenima kad visiem butu gerai. i nama investave nemazai darbo ideta nemazai tikrai neparduosim uz tiek, ne puses pinigu neatgausim, o ir isvis parduot nu gal per 10 metu pavyktu rast pirkeja. kraustytis i miesta... nuoma, pragyvenimas kosmosa kainuos, mes su vyru mokytojai gausim centus palygint su poreikiais gyvenant mieste. kitas variantas emigracija... bet kaip isvaziuot su 3 vaikais neturint santaupu... o dar ir mano specialybe nedekinga uzsieniui, as pradiniu kl mokytoja o ne dalykininke... na zodziu pameginkim padiskutuot ir paieskot variantu kas butu lengviausia. norisi kad vaikai mokytusi normalioje mokykloje, o gyventume irgi normaliai o ne is paskutinio duonos kasnio.
Jusia parašė:
Rašau čia nes zinau kad cia yra labai fainu nestandartiskai mastanciu nariu. o noriu padiskutuot gal net pasufleruosit atsakyma koki genealu sprendima![]()
Mano anyta mokytoja, gyvena kaime... Šiaip tai prancūzų mokytoja, bet nebėra tokio dalyko,tai pasiūlė tiesiog auklėtoja būt, vienam kaime mažiau mokėjo (važiuot toliau) , nuvažiavo į artimesnį, pasiūlė gerokai daugiau. Pati laiką susiderina, viską. Sakė mokytojų deficitas, realiai tu gali sąlygas diktuoti šiais laikais aišku proto ribose
justemur parašė:
Mano anyta mokytoja, gyvena kaime... Šiaip tai prancūzų mokytoja, bet nebėra tokio dalyko,tai pasiūlė tiesiog auklėtoja būt, vienam kaime mažiau mokėjo (važiuot tol…
taip as ta suprantu as nuvaziavus i vilniu betkurioj mokykloj gauciau darba, bet cia as gaunu 1000e ir ten as gausiu tiek, nes mokytoju alga gan fiksuota. bet kiek as galiu sau leist uz 1000 gyvenant kaime su nuosavu namo, o mieste kas tas 1000? realiai nieko nuoma + komunaliniai
Jusia parašė:
taip as ta suprantu as nuvaziavus i vilniu betkurioj mokykloj gauciau darba, bet cia as gaunu 1000e ir ten as gausiu tiek, nes mokytoju alga gan fiksuota. bet kiek …
Va būtent. 1000€ kaime yra kaip 2000€ Vilniuj.
Jusia parašė:
Rašau čia nes zinau kad cia yra labai fainu nestandartiskai mastanciu nariu. o noriu padiskutuot gal net pasufleruosit atsakyma koki genealu sprendima![]()
O nėra aplink kitų kaimo mokyklų? Arba gyvent kaime, bet dirbti miesto mokykloje ir vaikai ten mokintųsi. Pas jus 3 vaikai, dar daug mokslo metų laukia. Ar dar gyvuos jūsų kaimo mokykla tiek metų?
Kaip suprantu dabar problema su pradinukų mokytoja, gal dalykininkai normalūs? Be to ir tos kaimo mokyklos mokytojos gal greitai pasikeis? Į pensiją išeis.
Aurumaa parašė:
O nėra aplink kitų kaimo mokyklų? Arba gyvent kaime, bet dirbti miesto mokykloje ir vaikai ten mokintųsi. Pas jus 3 vaikai, dar daug mokslo metų laukia. Ar dar gyvu…
Pasikeist tai sunkiai greiciau mokykla mirs uz 35km yra ignalina. Tai yra musu siaudas kirio galime griebtis. Bet ziemq keliu prieziura tragiska, nevalomi o rytais isvis uzpustyta nes pravalo tik diena. Nu zodziu galiu verkt galiu ieskot variantu. Tai realiai taip su vyru ir kalbam ok nuo 5kl sunu jau galim veziot i ignalinos mokykla, ne stebuklas ir ten bet bent galeciau jau pasakyti kas man patinka kas ne, cia su kolegem pyktis nesinori. O ir pvz po pamoku jau nepalaikys atvaziuoju sakau mes turim vaziuot namo ir darykit man ka norit. Kai pagalvoju vln per kamscius irgi i mokyklas vaikus panasiai vezioja apie valanda kelio. Del savo darbo kaip ir nesiskundziu as dirbu kaip man patinka,taikau savo metodikas tevam tinka, valdziai svarbu yra mokytoja ir viskas ok. Bet vienoje mokykloje ir dirbti ir vaikus mokyti yra sunku. Dar mano sunus nera tas vadinkim patogus vaikas, jis iprates augti namuose pagal valdorfo pedagogikos principus jis gan laisvas megsta tyrinet ir uzduoda daugybe papildomu klausimu kas mokytojai trukdo... pati dirbu su ivairiais vaikais ir zinau kad ne visada lengva, spaudziau sunu,mokiau ir prasiau issistatyt i remus deja nepavyko,istiko panikos priepuoliai,pradejo slapintis naktim i lova, vos uzmiges nubusdavo issigandes ir rekdamas. Na zodziu visko nenupasakosiu. Tiesiog to kartot nenoriu. Nenoriu ir dukros leist i pradine kur bus sujungta klase nes vaiku mazai klases jungtines. Bet juk vaikui svarbu ta rugsejo pirmoji, ta pirmoji kuprine ir siaip faktas kad mokykla bet kaip mama noriu ir kokybes... tad taip ignalina gal ir vienas lengvesniu variantu tik tas vazinejimas ziemos metu baugina. Todel dar galvoju gal yra kazkas ko as nematau savo galimybese
10 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai