2020.09.11 19:27 (prieš 5 m.)
Sea_and_Sand parašė:
Laba! Įsikišiu į temą, bet jūsų situacija 100 proc. kaip mano, irgi nustojo vystytis 9 sav., bet jokių tepliojimų ar kitų ženklų nebuvo, viskas kitkas gimdoj toliau…
Vienas persileidimas mano nuomone yra normalu, kad ir kaip skaudu, ypatingai su pirmu nėštumu. Man persileidimą sukėlė kovo gale, tada pažiūrėjo po poros sav ar tikrai viskas gerai issivale. Tada dar liepa nuėjau paėmė man tepineli, jau nepamenu pavadinimo bet rado kažką nepavojingo, kas neitakojo nelaimės, panaudijau žvakutes ir viskas gerai.
Bet, ginekologė pasiūlė dėl viso pikto pasidaryti skydliaukės tyrimą ir paaiškėjo, kad aš turiu tiroiditą, vadinama skydliaukės uždegimą. Tth buvo 3,88. Nuėjau pas endokrinologa privačiai, sakė tiroiditas yra autoimunine liga ir jos išgydyti nepavyks niekad, tth irgi įeina į normos ribas, todėl ji labai abejoja, kad ir dėl to man įvyko persileidimas, bet sakė gali būti ir taip, kad kadangi pas mane daug antikuniu, vaisiu organizmas tiesiog atmetė, bet čia 50/50.
Pradėjau gerti tiroksina, geriu jau apie mėnesį ir prieš porą dienų dariausi tth tyrimą jau 1,7. Prie to paties pasidariau prolaktino tyrimą, irgi puikus.
Na ir toliau as jau nieko nedarysiu, jau nesisaugom, leido nesisaugoti jau pradėjus gerti tiroksina. Mums su vyru po 27 metus, todėl dar nenoriu eiti gilyn į mišką su tyrimais. Jeigu, neduok Dieve, tai pasikartos arba ilgai nepavyks, žinoma, tirsimes daugiau ir tirsime vyrą. Nors kalbėjau ir su dviem ginekologėm, ir su šeimos gydytoja, ir su endokrinologu, sakė turi būti viskas gerai.
Su pirmu pastojom per pirmą ciklą nesisaugoję.