Linamante parašė:
Kada planuojat antrą bandymą? Aš irgi dar turiu ten snaigutę, bet ji ten ir liks, liūdna kažkaip..
Kodel sakote, kad snaigute ten ir liks? Nebenori is TEN butent pasiimti, ar apskritai antro vaikelio?
Linamante parašė:
Kada planuojat antrą bandymą? Aš irgi dar turiu ten snaigutę, bet ji ten ir liks, liūdna kažkaip..
Kodel sakote, kad snaigute ten ir liks? Nebenori is TEN butent pasiimti, ar apskritai antro vaikelio?
Vasara93 parašė:
O nesvarstote tokios idejos, issitirti kelis embrionus, kad gauti 2-3 pgt-a tinkamus ir persikelti i kita klinika? Vistiek gydyma pati koreguojate su K, tai jums F …
Taip, kaip sakote, išsitirti IVF Rigoje blastukus ir persikelti kitur - tokių minčių irgi būta. Bet vėlgi, turiu abejonių, ar tikrai pervežant 100 % užtikrinama saugi terpė...ar tikrai nesugadins tų blastukų..? Taip taip, žinau, kad teoriškai "viskas užtikrinama", bet ... Galvoje vien abejonės
Aha, Jūs labai gerai atsimenate, va įmetu savo tyrimus gimdos biopsijos.

Ir taip, F nelabai teikė reikšmės tam. Intralipidų tik sulašino ir tiek. Toliau intralipidus lašinausi dar jei gerai pamenu 6-7 kart. pas Darinską. Ir šalia kaip vieni svarbiausių ėjo imunoglobulinas, Dexa ir daug visokių kitų antraeilių medikamentų.
Jūsų svarstymas daryti viską kuo natūraliau tik su Ovitrelle yra suprantamas. Beeet, suprantama, kai tikimasi natūralaus pastojimo - bus kaip bus. Visgi, atliekant transferį, lengvas medikamentinis pastimuliavimas stipriau užtikrina, kad folikulas užaugs ir bus kam ovuliuoti. Tik vėlgi, labai svarbu, kad F viską pamatytų žiūrėdama per echo...
StebuklingaŽaluma parašė:
Taip, kaip sakote, išsitirti IVF Rigoje blastukus ir persikelti kitur - tokių minčių irgi būta. Bet vėlgi, turiu abejonių, ar tikrai pervežant 100 % užtikrinama sau…
Man dare LIT, palei K - LIT nereikia, uztenka imunoglobulino, bet kadangi gavau 4 dozes LIT, imunoglobulinui prasmes nebemaciau, o gal vistiek reikejo, taip pat vartojau 10mg prednizolio, galvoju gal per maza doze buvo, ir taip pat gavau intralipidu ikelimo diena. Kai pagalvoju - tiek kaip ir turejo apraminti endometriuma, o gal ir ne, dabar jau nebesuzinosiu. Idomu - ar F sutiks kartoti endometriumo biopsija, tikiuosi kad taip, ir meldziu, kad pareitu neigiamas cd138, nes jei pareis atsakymas su didesniais skaiciais, tai keiksiu save kiek ismanydava, nes tikrai kirbejo mintis siulytu F pasitikrinti pries kelima, bet galvoju , ai...
Dar i tema, per daugybe metu turejusi daaug skanu, ir kazkaip visada pas mane tinkamo dydzio uzaugdavo tiek folikulis, tiek endometriumas, na nebent metai savo daro, nors dar tik 32 (atsiprasau, jei izeisiu kazka taip issireiksdama 🤭), bet jau vistiek nebe 18-iolikine, keiciasi hormonai, keiciasi organizmas…
Linamante parašė:
Norėčiau pavasarį, bet džiaugčiausi jeigu bent rudenėjant išjudėtume tuo klausimu. Atrodo, tiek visko toje kasdienybėje, kad nežinau, kaip dar ištrūksim pasivažinėjimams iki Rygos...
O kodėl ten ir liks? Ar nebenorite/nebeplanuojate daugiau nėštumo? Ar būtent pas F nebenorite vykti?
Vasara93 parašė:
Man dare LIT, palei K - LIT nereikia, uztenka imunoglobulino, bet kadangi gavau 4 dozes LIT, imunoglobulinui prasmes nebemaciau, o gal vistiek reikejo, taip pat var…
Manau, galite būti rami - F tikrai sutiks pakartotinai daryti gimdos biopsiją (papildomi Eur juk sukasi).
Vartojote labai nedidelę dozę: 10 mg Prednisolon atitinka maždaug vos 1.5 Dexos. Dar gi Prednisolon yra per pus trumpesnė veikimo trukmė ir silpnesnis potencialas. Dexa veikia net iki 72 val organizme. Man K sakė, kad jai "labiau patinka" Dexa. Pati irgi buvau labiau linkusi vartoti Dexa dėl kelių priežasčių. Viena iš Jų, kad Lt bandant su Prednisolon nėštumas baigėsi nesėkmingai. Tai čia galbūt labiau psichologinis momentas, kad norėjau mėginti kitaip.
P.S. 32 metai irgi, kaip sakoma, - gera žinia
Man 35 jau. Bet Jūs dar jaunutė, tas tikrai prideda šansų, žinant, kad su amžiumi tikrai viskas sudėtingiau vis.
Turiu siaip dexa, ir turiu net recepta, bet atrodo baisu kazka paciai keisti, nes jeigu vel bus blogai - tada uzsigriausiu save, kad cia per mano keitimus. Tarpkitko - dexa ir Imunoglobulina buvau vartojus su paskutiniu kelimu UK palei K rekomendacijas, bet embrionai nebuvo tirti, tai teigti - kad imunoglobulinas ir dexa nepadejo, negaliu.
Del endometriumo - ir noriu ir zinau, kad reikia kartoti, ir kartosiu tikriausiai, teisingai sakote, kad F neturetu tam priestarauti, bet ir bijau - nes jei pasitvirtins mano nuogastavimas, kad uzdegiminis procesas paumejas ir as laiku nesusigriebiau jo isiulyti, tada dar labiau griausiu save. Nu zodziu - betkokiu atveju, atrodo kaltinu tik save, nors realiai, as ne daktare, bet tokia jau esu... Kitaip butu gal, jei turetume dar embrionu, bet deja tas vienintelis, ir su tokia baigtim... viskas vel is pradziu...
Reiktu ismokti nusiraminti, ir sulaukti konsultacijos 🙏 bet kad as atrodo gyva esu vien mintimis, planais ir scenarijais, dar tas sventinis laikotarpis, kai per Kaledos ar Naujuosius dazniausiai pasiskelbia apie 🤰 , tai kirto ir tas skaudziai per galvele...
Vasara93 parašė:
Turiu siaip dexa, ir turiu net recepta, bet atrodo baisu kazka paciai keisti, nes jeigu vel bus blogai - tada uzsigriausiu save, kad cia per mano keitimus. Tarpkitk…
Pamėginkite į situaciją pažiūrėti iš kito kampo. Žinau, kad sudėtinga, bet... jeigu gimdos biopsijos rezultatai pareis negeri, mąstykite, kad gerai, jog bent dabar sužinojote, o ne vėl liko netirta.
Šiuo kl. aš pati dar turėjau savo mintyse kabliuką, dėl ko CD pakilę, nors nė viena ginė nematė problemos tame. Ogi Gardnerella Vaginalis, kuri beveik ištisai pas mane teigiama. Visos ginės tikina, kad jeigu neturiu simptomų tai ir nekreipti dėmesio. Tik vienintelė Vaigauskaitė kadaise Santarose man buvo skirusi gydymą. Prieš FET dar savo nuožiūra suvartojau kažkiek (gal 4) Arilin žvakutes. Po vaiko gimimo praėjus mėnesiui išsityriau vėl Gardnerella ir gavau neigiamą atsakymą. Bet vėlgi, ar čia tos žvakutės ar pats nėštumas padarė mikrobiomos perversmą organizme... Nesužinosiu jau.
Mūsų "top kokybės" du pirmieji blastukai nepraėjo PGTa, tas man labai kirto per smegeninę, nes suvokiau, kad kažkur kitur, kur nedaro PGTa būtų buvę du įkėlimai be …
O kiek laiko jau turit uzsaldytu snaiguciu? Idomu yra tokiu kurios pvz po 5m sugalvojo snaigutes detis? Idomu kaip tada su ta kokybe, nes bent kiek mes planuojam tai dar po 3m bandyt viena detis .. tai jau td butinai pgt pries dedant, nemanau kad leistu dbr detis nesidarius po tiek laiko🙂 o tai LT ner galimybes pgt pries pasidaryt? Mes kadangi net nebandem LT, tai apie cia nieko nezinau
Mon1 parašė:
O kiek laiko jau turit uzsaldytu snaiguciu? Idomu yra tokiu kurios pvz po 5m sugalvojo snaigutes detis? Idomu kaip tada su ta kokybe, nes bent kiek mes planuojam ta…
Lietuvoje neatlieka PGTa, nebent aš ko nors nežinau. Gal nebent Santarose, bet tik tuo atveju, jeigu kažkuris poroje arba abu turi genetinę ligą
Mūsų blastukams jau ketvirti metai.
Pamėginkite į situaciją pažiūrėti iš kito kampo. Žinau, kad sudėtinga, bet... jeigu gimdos biopsijos rezultatai pareis negeri, mąstykite, kad gerai, jog bent dabar…
Na, padarys ta tyrima ir susidelios taskai ant i... 🤞
Mon1 parašė:
O kiek laiko jau turit uzsaldytu snaiguciu? Idomu yra tokiu kurios pvz po 5m sugalvojo snaigutes detis? Idomu kaip tada su ta kokybe, nes bent kiek mes planuojam ta…
Nu jei blastukai uzsaldyti kai jus buvot jaunesne , ir is tos pacios partijos jums netyre ir kele, tai nebutina ir dabar tirti, nes jie realiai yra dar jusu jaunesnio amziaus blastukai - su metais uzsaldzius ju chromosomai nesikeicia. Keistusi situacija, jei nauja IVF darytumete vyresniame amziuje
2 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai